Τουλάχιστον 18 νεκροί στη Βεγγάζη σε μάχες μεταξύ των ισλαμιστών και του στρατού

Τουλάχιστον 18 νεκροί στη Βεγγάζη σε μάχες μεταξύ των ισλαμιστών και του στρατού

Οι σημερινές μάχες είναι οι πιο σφοδρές από την έναρξη της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου

Τουλάχιστον 18 νεκροί στη Βεγγάζη σε μάχες μεταξύ των ισλαμιστών και του στρατού
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στις βίαιες συγκρούσεις που μαίνονται στη Βεγγάζη μεταξύ στρατιωτών και ισλαμιστών πολιτοφυλάκων που ελέγχουν αυτή την πόλη της ανατολικής Λιβύης, την δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα, όπως ανακοίνωσε μια ιατρική πηγή.
Το Ιατρικό Κέντρο της Βεγγάζης ανακοίνωσε ότι οι νεκροί είναι κυρίως στρατιώτες και ένοπλοι πολίτες που μάχονται στο πλευρό του στρατού.

Σε 52 έχει ανέλθει πλέον ο απολογισμός των νεκρών της νέας επιχείρησης που έχουν εξαπολύσει από την Τετάρτη οι δυνάμεις που είναι πιστές στον απότακτο στρατηγό Χαλίφα Χάφταρ, οι οποίες προσπαθούν να ανακαταλάβουν την πόλη της Βεγγάζης που περιήλθε τον Ιούλιο στον έλεγχο των ισλαμιστών παραστρατιωτικών, περιλαμβανομένων των τζιχαντιστών της Άνσαρ Ασαρία.

Οι σημερινές μάχες είναι οι πιο σφοδρές από την έναρξη της επιχείρησης αυτής, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Κλείσιμο

Οι μάχες σημειώθηκαν κυρίως στην κεντρική συνοικία της Βεγγάζης, όπου διαμένουν ο Μοχάμεντ αλ Ζεχάουι, επικεφαλής της Άνσαρ Ασαρία, και πολλοί από τους άνδρες του.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χρησιμοποιούνται όπλα πολλών διαμετρημάτων στις μάχες που διεξάγονται σε μια πυκνοκατοικημένη συνοικία.

Εξάλλου οι αεροπορικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επιδρομές εναντίον προπυργίων των ισλαμιστικών ομάδων στη Βεγγάζη, κυρίως στις νοτιοανατολικές συνοικίες της πόλης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης