Ποροσένκο: Κάλεσε Γερμανία και Βρετανία στην έρευνα για την πτήση MH17

Ποροσένκο: Κάλεσε Γερμανία και Βρετανία στην έρευνα για την πτήση MH17

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για τη διεθνή ομάδα που ερευνά τις συνθήκες

Ποροσένκο: Κάλεσε Γερμανία και Βρετανία στην έρευνα για την πτήση MH17
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο ενημέρωσε την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον για τη διεθνή ομάδα που ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνετρίβη η πτήση MH17 της Malaysia Airlines το απόγευμα της Πέμπτης.

"Ο πρόεδρος επισήμανε ότι τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους θα πρέπει να παραμείνουν στα χέρια διεθνών εμπειρογνωμόνων και όχι να παραδοθούν σε κάποια τρίτη χώρα από τους τρομοκράτες", ανέφερε το γραφείο Τύπου της προεδρίας σε ανακοίνωσή του.

Ο Ποροσένκο κάλεσε επίσης Γερμανούς και Βρετανούς ειδικούς σε θέματα ασφάλειας των πτήσεων να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Σε άλλη επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας Τόνι Άμποτ ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας ανθρωπιστικός διάδρομος στις ανατολικές περιοχές όπου οι φιλορώσοι αυτονομιστές μάχονται με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε να μεταφερθούν οι σοροί των θυμάτων.

Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης