Για πόλεμο μεταξύ των μουσουλμάνων, προειδοποιεί ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν

Για πόλεμο μεταξύ των μουσουλμάνων, προειδοποιεί ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τους τακφίρι είναι η πρόκληση διχόνοιας ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες...», αναφέρεται σε λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τον πνευματικό ηγέτη του Ιράν

Για πόλεμο μεταξύ των μουσουλμάνων, προειδοποιεί ο θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν
Οι τζιχαντιστές θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες κηρύσσοντας τον πόλεμο στον μουσουλμανικό κόσμο, αναφέρει μήνυμα στην αγγλική γλώσσα που εμφανίστηκε σε λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τον ανώτατο πνευματικό ηγέτη του Ιράν,αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ . Το μήνυμα επισημαίνει ότι, οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε μοιράζονται τον στόχο τους μαζί με τις «αλαζονικές» δυνάμεις, όρος που στο Ιράν χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, τους δυτικούς συμμάχους τους και το Ισραήλ. Αναφερόμενο στους μαχητές «τακφίρι», τους σουνίτες που θεωρούν όσους ανήκουν σε άλλα δόγματα του ισλάμ άπιστους και κατά συνέπεια νόμιμους στόχους του τζιχάντ, το μήνυμα προειδοποιεί: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει να γνωρίζουν τον κοινό στόχο των τακφίρι και των αλαζόνων για την πρόκληση πολέμου στον μουσουλμανικό κόσμο. Οι σιίτες αλλά και οι σουνίτες πρέπει να επαγρυπνούν».

«Ο μεγάλος κίνδυνος που προέρχεται από τους τακφίρι δεν είναι ο θάνατος αθώων ανθρώπων, αν και αυτό συνιστά έγκλημα, μεγάλο έγκλημα...Ο μεγαλύτερος κίνδυνος από τους τακφίρι είναι η πρόκληση διχόνοιας ανάμεσα στους σιίτες και τους σουνίτες...αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος που εκπληρώνει τον στόχο των αλαζόνων», αναφέρει επίσης το μήνυμα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης