NATO: Δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων

NATO: Δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα» δήλωσε ο γγ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν


NATO: Δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων
Την άποψη ότι δεν επιβεβαιώνεται η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα σύνορα Ρωσίας - Ουκρανίας διατύπωσε την Τρίτη, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Ράσμουσεν, δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει δει αποδείξεις της απόσυρσης ρωσικών δυνάμεων οι οποίες είχαν συγκεντρωθεί στα ανατολικά σύνορα της Ουκρανίας.

«Δυστυχώς, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ρωσία αποσύρει στρατεύματα», δήλωσε μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Δεν βλέπουμε μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο», πρόσθεσε ο γ.γ. του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η Ρωσία υπονόμευσε τις αρχές επάνω στις οποίες στηριζόταν η συνεργασία ΝΑΤΟ - Μόσχας και, δεδομένων των τελευταίων ενεργειών της τελευταίας, δεν μπορεί η σχέση των δύο μερών να παραμείνει όπως πριν «σαν να μην συμβαίνει τίποτε».
Κλείσιμο

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας, Ολέξι Ντμιτρασκίφσκι, μίλησε για την πρόσθεση της Ρωσίας να «αποσύρει σταδιακά» τα στρατεύματά της από τα σύνορα της Ουκρανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρονται σταδιακά από τα σύνορα», δήλωσε ο Ντμιτρασκίφσκι και συμπλήρωσε «Αυτό μπορεί να έχει σχέση με την ανάγκη να εξασφαλιστεί μια αλλαγή φρουράς».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης