Διαδήλωση για το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν και στα Κατεχόμενα
Χιλιάδες νέοι βγήκαν στους δρόμους στη μνήμη του 15χρονου εφήβου που έχασε άδικα τη ζωή του μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί τον περασμένο Ιούνιο
Δημήτρης Κυπριανού
Οργανώσεις νεολαίας διαφόρων κομμάτων, πραγματοποίησαν χθες βράδυ διαμαρτυρία στην κατεχόμενη Λευκωσία μετά το άκουσμα της είδησης για τον θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν μετά από 269 μέρες σε κώμα, απότοκο του τραυματισμού του στο κεφάλι στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί τον περασμένο Ιούνιο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ ο ίδιος είχε βγει από το σπίτι για να πάρει ψωμί.
Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι στη χθεσινή διαμαρτυρία συμμετείχαν οι οργανώσεις νεολαίας των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό, Κοινοτικής Δημοκρατίας, Ενωμένη Κύπρος, Νέα Κύπρος, το πολιτιστικό κέντρο Μπαράκα, η ένωση επαναστατών κομμουνιστών και ο σύνδεσμος Πιρ Σουλτάν Αμπντάλ και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση.
Η πορεία διαμαρτυρίας πέρασε από τη «βουλή» και κατέληξε μπροστά από την «πρεσβεία» της Τουρκίας και οι διαδηλωτές έφεραν πανό με συνθήματα όπως «Το κράτος δολοφόνος θα δώσει λογαριασμό».
Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και οι φοιτητές του «πανεπιστημίου» εγγύς Ανατολή στην Αμμόχωστο.
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.
Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, το Plastic Free Greece δίνει δυναμικά το παρών σε κάθε γωνιά της χώρας. Η πρώτη πράξη της φετινής εκστρατείας εκτυλίχθηκε σε τέσσερις ηπειρωτικούς προορισμούς (Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα, Αθήνα, Πάτρα) και είχε ως αποτέλεσμα τη συλλογή 150,5 κιλών σκουπιδιών.
Με διεθνή παρουσία, ισχυρό τεχνολογικό αποτύπωμα και έμφαση στην ανάπτυξη ψηφιακών λύσεων, ο όμιλος Super Technologies εισέρχεται δυναμικά στην ελληνική αγορά.