Δείτε τον Ομπάμα να «σώζει» κοπέλα που κατέρρευσε

Δείτε τον Ομπάμα να «σώζει» κοπέλα που κατέρρευσε

Δείτε το βίντεο - Τα οφέλη από τη μεταρρύθμιση για το σύστημα υγείας εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ομιλία του


Νέα εμπλοκή στο θέμα των γερμανικών υποβρυχίων
Δείτε τον Ομπάμα να «σώζει» κοπέλα που κατέρρευσε

Λίγες ημέρες μετά την άρση του αδιεξόδου που «πάγωσε» τις ΗΠΑ για 16 ημέρες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, σε ομιλία του επανήλθε στο ζήτημα που προκάλεσε την κρίση: το περίφημο Obamacare.

Μιλώντας μπροστά σε δημοσιογράφους έξω από τον Λευκό Οίκο, τόνισε τα θετικά στοιχεία γύρω από τη μεταρρύθμιση για το σύστημα υγείας, υποστηρίζοντας πως σκοπός του είναι να απευθυνθεί σε κάθε Αμερικανό που δε μπορεί να πληρώσει για την ιατρική περίθαλψή του.



Κλείσιμο


Αφού έκανε λόγο για τεχνικά προβλήματα στην ιστοσελίδα όπου αναπτύσσεται το πλήρες πρόγραμμα του Obamacare, αναφέρθηκε σε ονόματα συγκεκριμένων παιδιών που βρίσκονταν την ώρα της ομιλίας μαζί του, υποστηρίζοντας ότι ήδη έχουν επωφεληθεί από τη μεταρρύθμιση της υγείας.

«Μπορεί να μην το προσέξατε, αλλά έχετε ήδη πολλά οφέλη από τη μεταρρύθμιση», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος και συμπλήρωσε πως χιλιάδες ανθρώπων υποβάλουν αίτηση και ήδη εξοικονομούν χρήματα.

«Όλοι έχουμε ανάγκη από ποιοτική περίθαλψη», τόνισε ο Ομπάμα και επανέλαβε συνοπτικά τι προσφέρει το Οbamacare.

«Το προϊόν είναι ποιοτικό, η  περίθαλψη είναι ποιοτική και οικονομική, ο κόσμος μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα. Όσοι είχαν την ευκαιρία να ενταχθούν στο πρόγραμμα έχουν εντυπωσιαστεί με το αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Επισήμανε, δε, ότι περίπου έξι στους δέκα ανασφάλιστους Αμερικανούς, θα διαπιστώσουν ότι μπορούν να έχουν κάλυψη με λιγότερο από 100 δολάρια τον μήνα.

Μάλιστα, εξήγησε πως υπάρχει ειδικό τηλεφωνικό κέντρο όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους σε 150 διαφορετικές γλώσσες.

«Είναι καλή συμφωνία, στοιχίζει λίγο, κανείς δεν εξοργίζεται περισσότερο με το ότι η ιστοσελίδα δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε και αυτό σημαίνει ότι θα φτιαχτεί, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα εξασφαλίσετε την οικογένειά σας», επισήμανε ο Ομπάμα.

Δήλωσε, δε, ανοιχτός στη συνεργασία ώστε να λειτουργήσει σωστά η μεταρρύθμιση, καλώντας ωστόσο τις άλλες πλευρές να επιδείξουν υπομονή.

Όσο μιλούσε, ωστόσο, μία νεαρή -πιθανώς έγκυος- γυναίκα που στεκόταν όρθια πίσω του αισθάνθηκε αδιαθεσία και παραλίγο να χάσει τις αισθήσεις της. Μόλις το αντιλήφθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος την έπιασε από τη μέση προσπαθώντας να την κρατήσει όρθια. Όταν στη συνέχεια άνθρωποι του επιτελείου του την βοήθησαν να μετακινηθεί, ο Ομπάμα δήλωσε χαριτολογώντας: «Αυτό συμβαίνει όταν μιλάω πολύ». Μάλιστα, στο ίδιο κλίμα είπε: «Πάντως, έχω καλό χέρι».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης