Ιράν: Υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση χημικών στη Συρία

Ιράν: Υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση χημικών στη Συρία

Προειδοποιεί τις ΗΠΑ ενάντια σε οποιαδήποτε "στρατιωτική επέμβαση"

Επεισόδια σε φυλακές στο Μεξικό με 17 νεκρούς
Ιράν: Υπάρχουν στοιχεία για τη χρήση χημικών στη Συρία
Το Ιράν ανακοίνωσε σήμερα ότι υπάρχουν "στοιχεία" που δείχνουν ότι οι σύροι αντάρτες έκαναν χρήση χημικών όπλων και προειδοποίησε τις ΗΠΑ ενάντια σε οποιαδήποτε "στρατιωτική επέμβαση".

"Μάς ανησυχούν ιδιαίτερα οι πληροφορίες που αφορούν τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία και καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση τέτοιων όπλων. Υπάρχουν στοιχεία ότι οι τρομοκρατικές ομάδες προέβησαν σ΄αυτήν την ενέργεια", δήλωσε ο Αμπάς Αραγκτσί, εκπρόσωπος της ιρανικής διπλωματίας.

Κλείσιμο
"Δεν υπάρχει διεθνής απόφαση για μια στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Προειδοποιούμε ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια ή δήλωση που θα δημιουργούσε μεγαλύτερη ένταση στην περιοχή. Ελπίζω ότι οι υπεύθυνοι στο Λευκό Οίκο θα επιδείξουν αρκετή σωφροσύνη και ότι δε θα εμπλακούν σε μια τέτοια επικίνδυνη κατάσταση", πρόσθεσε ο ιρανός αξιωματούχος.

Οι προκλητικές δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων ή η αποστολή πολεμικού πλοίου σε καμία περίπτωση δε θα βοηθούσε στη λύση του προβλήματος", τόνισε και πρόσθεσε ότι "το Ιράν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η κρίση στη Συρία δε θα επιλυθεί με στρατιωτικά, αλλά μόνο με ειρηνικά μέσα και με διάλογο".

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης