«Ντρίμπλες» των Ιταλών για να μη δώσουν άσυλο στον Σνόουντεν

«Ντρίμπλες» των Ιταλών για να μη δώσουν άσυλο στον Σνόουντεν

H διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου προβλέπει ότι ο αιτών πρέπει να βρίσκεται στη χώρα από την οποία ζητά το άσυλο - Tο αίτημα εστάλη από τον Σνόουντεν μέσω φαξ - Μέχρι αύριο η επίσημη ανακοίνωση

«Ντρίμπλες» των Ιταλών για να μη δώσουν άσυλο στον Σνόουντεν
Την ώρα που δέκα ευρωπαϊκές χώρες λένε «όχι» στο αίτημα για πολιτικό άσυλο που απέστειλε ο 29χρονος πρώην συνεργάτης των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, η Ιταλία εξετάζει το αίτημα.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγές του υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, η ιταλική κυβέρνηση «εξετάζει την κατάσταση και σύντομα να προβεί σε ανακοινώσεις».

Βέβαια, σύμφωνα με το δημοσίευμα προκύπτει κώλυμα από «διαδικαστική ανωμαλία», καθώς το αίτημα εστάλη από τον Σνόουντεν μέσω φαξ.

Συν τις άλλοις η διαδικασία παροχής πολιτικού ασύλου προβλέπει ότι ο αιτών πρέπει να βρίσκεται στη χώρα από την οποία ζητά το άσυλο.

«Αίσθησή μου είναι ότι πολύ δύσκολα θα γίνει αποδεκτό το αίτημά του», υποστηρίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Υπηρεσίας Πληροφοριών, Τζάκομο Στούκι.

Ωστόσο, η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει επίσημη θέση για την υπόθεση Σνόουντεν δια στόματος της υπουργού Εξωτερικών, Εμα Μπονίνο, μέχρι αύριο Τετάρτη.

Την ίδια ώρα και η Γερμανία εξετάζει το αίτημα, με τον υπουργό Εσωτερικών, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ, να δηλώνει πως το υπουργείο Εξωτερικών μελετά την υπόθεση προσεκτικά ώστε να δοθεί η δυνατότητα ασύλου στον Σνόουντεν για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης