Δέκα χώρες λένε «όχι» σε άσυλο για τον Σνόουντεν

Δέκα χώρες λένε «όχι» σε άσυλο για τον Σνόουντεν

Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Ινδία και Βραζιλία του κλείνουν την πόρτα - Ο ίδιος ο Αμερικανός πρώην κατάσκοπος απέσυρε το αίτημα να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία

Δέκα χώρες λένε «όχι» σε άσυλο για τον Σνόουντεν
Την «πόρτα» στον Έντουαρντ Σνόουντεν κλείνουν οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: Αυστρία, Φινλανδία, Γερμανία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Ισπανία και Ελβετία ανακοίνωσαν σήμερα ότι δεν μπορούν να κάνουν δεκτό το αίτημα ασύλου που έχει υποβάλει ο 30χρονος Αμερικανός πρώην κατάσκοπος, με το αιτιολογικό ότι δεν βρίσκεται στο έδαφός τους.

Νωρίτερα, η Ινδία έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως δεν προτίθεται να τον φιλοξενήσει, ενώ αναλόγως τοποθετήθηκε και η Βραζιλία.

Ο Σνόουντεν είχε υποβάλει αίτημα ασύλου σε 21 συνολικά χώρες του πλανήτη, από τις οποίες οι δέκα του έχουν ήδη πει «όχι».

Έκλεισε μόνος του την πόρτα στη Ρωσία

Ο ίδιος πάντως ο Σνόουντεν φαίνεται πως κάνει «αντίποινα» στον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά το "τελεσίγραφο" που του έθεσε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να σταματήσει τις διαρροές, εάν όντως επιθυμεί να του παρασχεθεί πολιτικό άσυλο από τη Ρωσία.
  
Κλείσιμο
O Αμερικανός πρώην κατάσκοπος απέσυρε το αίτημά του για χορήγηση ασύλου από τη Ρωσία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, μόλις ένα 24ωρο μετά τον όρο που διατύπωσε η ρωσική ηγεσία για να τον δεχτεί στο έδαφός της, δηλαδή, να σταματήσει τις αποκαλύψεις για την κατασκοπευτική δράση της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η Βενεζουέλα δε, ανακοίνωσε, δια στόματος του προέδρου, Νίκολα Μαδούρο, ότι θα εξετάσει το αίτημα ασύλου του Σνόουντεν και πως ο 30χρονος Αμερικανός «αξίζει την προστασία της υφηλίου».

Ο Σνόουντεν, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, παραμένει στη ζώνη τράνζιτ του αεροδρομίου της ρωσικής πρωτεύουσας.

Δεν έχει περάσει τον έλεγχο διαβατηρίων και έτσι δεν έχει μπει ακόμη, τυπικά, σε ρωσικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης