Ρ. Κορέα: Το αίτημα του Σνόουντεν για πολιτικό άσυλο στη Μόσχα ίσως διευθετήσει την υπόθεση

Ρ. Κορέα: Το αίτημα του Σνόουντεν για πολιτικό άσυλο στη Μόσχα ίσως διευθετήσει την υπόθεση

Ο πρόεδρος του Ισημερινού είπε πως η χώρα του δεν μπορεί να εξετάσει ένα παρόμοιο αίτημα του Σνόουντεν καθώς αυτός δεν βρίσκεται σε έδαφος του Ισημερινού

Ρ. Κορέα: Το αίτημα του Σνόουντεν για πολιτικό άσυλο στη Μόσχα ίσως διευθετήσει την υπόθεση
Η αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου από τη Ρωσία που κατέθεσε ο πρώην συμβασιούχος των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας Έντουαρντ Σνόουντεν θα μπορούσε «να διευθετήσει οριστικά» την υπόθεσή του, υποστήριξε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.

«Η γνώμη μου είναι πως το αίτημα προς τη ρωσική κυβέρνηση θα μπορούσε να διευθετήσει οριστικά την κατάσταση του Σνόουντεν», επεσήμανε ο Κορέα, μετά την ανακοίνωση από τη Μόσχα ότι της κατατέθηκε αίτημα παροχής πολιτικού ασύλου από την πλευρά του Σνόουντεν, που καταζητείται για κατασκοπία από τις ΗΠΑ και ο οποίος είχε θίξει την πιθανότητα να καταφύγει στον Ισημερινό.

Ο Κορέα επανέλαβε πως η χώρα του δεν μπορεί να εξετάσει ένα παρόμοιο αίτημα του Σνόουντεν καθώς αυτός δεν βρίσκεται σε έδαφος του Ισημερινού, «πρέπει να καταφύγει στην πρεσβεία του Ισημερινού στη Μόσχα», αλλά και εξάλλου μετά τις δηλώσεις της Μόσχας η κατάσταση έχει μεταβληθεί άρδην.

«Τώρα, που έχει καταθέσει αίτηση παροχής ασύλου προς τη ρωσική κυβέρνηση, αυτή μπορεί κάλλιστα να εξετασθεί από τη Μόσχα», πρόσθεσε ο Κορέα.

Επιπλέον, ο Κορέα επεσήμανε πως έχει αξιώσει από τον ιδρυτή της αποκαλυπτικής ιστοσελίδας WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ να μην αναφέρεται στο όνομα του Ισημερινού, χώρας η οποία του έχει παράσχει πολιτικό άσυλο.

«Ναι, οι δραστηριότητες του Ασάνζ με ενοχλούν λίγο και μίλησα με τον ΥΠΕΞ Ρικάρδο Πατίνιο για να του ζητήσουμε να μην εκφράζεται για τη χώρα μας», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ισημερινού. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης