Οι βόμβες στη Βοστόνη «έφαγαν» και τον Ισπανό πρόξενο

Οι βόμβες στη Βοστόνη «έφαγαν» και τον Ισπανό πρόξενο

Απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, γιατί έκλεισε τα γραφεία στην ώρα τους, παρά τη βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο, στον οποίο έπαιρναν μέρος 90 Ισπανοί δρομείς!

Οι βόμβες στη Βοστόνη «έφαγαν» και τον Ισπανό πρόξενο
Η Ισπανία απήλλαξε σήμερα από τα καθήκοντά του τον πρόξενό της στη Βοστόνη, με την αιτιολογία της «μη άσκησης των καθηκόντων του».

Και αυτό, διότι έκλεισε τα γραφεία της αποστολής την καθορισμένη ώρα, παρ’ όλο που είχε σημειωθεί η βομβιστική επίθεση στην πόλη κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού Μαραθωνίου, που προκάλεσε τρεις νεκρούς και 176 τραυματίες.

Ο πρόξενος Πάμπλο Σάντσεθ-Τεράν «ενημερώθηκε πως απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του για μη τήρηση των προξενικών του καθηκόντων», ανακοίνωσε πηγή από το ισπανικό ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η διοικητική αυτή τιμωρία κατέστη επιβεβλημένη, διότι ο πρόξενος έσπευσε να κλείσει τα γραφεία της διπλωματικής αποστολής στην κανονική ώρα, παρότι είχαν σημειωθεί οι τρεις φονικές εκρήξεις και στο Μαραθώνιο της Βοστόνης συμμετείχαν 90 Ισπανοί δρομείς.

Ερωτηθείς σχετικά από το αθλητικό τηλεοπτικό δίκτυο Marca TV, ο ίδιος ο πρόξενος είχε υποστηρίξει πως τα γραφεία του ισπανικού προξενείου στη Βοστόνη έκλεισαν την προκαθορισμένη ώρα, δύο ώρες μετά την έκρηξη των βομβών.

«Ήταν ώρα» υποστήριξε ο ίδιος, ενώ το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο επισημαίνει πως «στην ίδια συνέντευξή του, ο πρόξενος δεν έδωσε κανέναν τηλεφωνικό αριθμό έκτακτης ανάγκης, που να έχει τεθεί στη διάθεση των Ισπανών ή των οικογενειών τους και απλώς παρέπεμπε στις τηλεφωνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, όσους προσέφευγαν σε αυτόν για πληροφορίες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης