Η φωτογραφία του 78χρονου δρομέα της Boστώνης που έκανε το γύρο του διαδικτύου

Η φωτογραφία του 78χρονου δρομέα της Boστώνης που έκανε το γύρο του διαδικτύου

Το στιγμιότυπο που τον απεικόνιζε να σωριάζεται στο έδαφος από το ωστικό κύμα των εκρήξεων ήταν η πρώτη εικόνα που είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Η φωτογραφία του 78χρονου δρομέα της Boστώνης που έκανε το γύρο του διαδικτύου
Ο 78χρονος Μπιλ Ιφριγκ, βρισκόνταν λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη γραμμή τερματισμού, όταν οι δύο ισχυρές εκρήξεις μετέτρεψαν  μια γιορτή του αθλητισμού σε τραγωδία. Το στιγμιότυπο που τον απεικόνιζε να σωριάζεται στο έδαφος από το ωστικό κύμα των εκρήξεων ήταν η πρώτη εικόνα που είδαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο.

Ο Μπιλ Ιφριγκ μιλώντας στην εφημερίδα Herald of Everett ανέφερε «Άκουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο και αμέσως έπεσα στο έδαφος. Η έκρηξη έγινε περίπου ενάμιση μέτρο από εκεί που βρισκόμουν. Φοβήθηκα.  Ευτυχώς ένας από τους άνδρες της ασφάλειας του μαραθωνίου έτρεξε και με βοήθησε να σηκωθώ, τότε είδα ότι είχα κάποιες μικρές εκδορές στο πόδι μου. Σηκώθηκα και με όση δύναμη μου είχε απομείνει τερμάτισα. Έπειτα κατευθύνθηκα προς το ξενοδοχείο».

Κλείσιμο
Επιπλέον ο κ Ιφριγκ μιλώντας στην εκπομπή «Piers
Morgan Tonight
» του διάσημου παρουσιαστή Πιρς Μόργκαν, δήλωσε πως λίγο αργότερα έπεισε τους διασώστες να τον αφήσουν να πάει στο ξενοδοχείο του όπου τον περίμενε η σύζυγός του. Ο Ιφριγκ, ο οποίος έχε τρέξει 45 μαραθώνιους και αυτός ήταν ο τρίτος μαραθώνιος της Βοστώνης, δεν συνειδητοποίησε αμέσως τι είχε συμβεί, λίγο αργότερα, όμως, σκέφτηκε ότι μπορεί να επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια. Όπως είπε: «κάποιοι προσπαθούν να περάσουν όμορφα και υπάρχουν δύο-τρεις άνθρωποι που θέλουν να καταστρέψουν τα πάντα. Είναι δύσκολο να το συνειδητοποιήσεις».

Ωστόσο, με σιγουριά δήλωσε πως δεν πρόκειται να σταματήσει να τρέχει σε μαραθώνιους: «Δε θα με σταματήσει αυτό», είπε αποφασιστικά ο Ιφριγκ.

Ο γιος του 78χρονου δρομέα, ο Μαρκ Ιφριγκ, μιλώντας στο Associated Press είπε « Δεν ήξερα τι είχε γίνει μέχρι που άνοιξα την τηλεόραση για να δω τον πατέρα μου να τερματίζει. Αντι για αυτό όμως τον είδα να σωριάζεται στο έδαφος . Του τηλεφώνησα αμέσως. Ευτυχώς ήταν καλά» 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης