Ομπάμα: «Θα βρούμε ποιος ευθύνεται και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του»

Ομπάμα: «Θα βρούμε ποιος ευθύνεται και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του»

Εξήρε το αγωνιστικό πνεύμα των κατοίκων και των αρχών της Βοστόνης ο Αμερικανός Πρόεδρος -Τι μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ

Ομπάμα: «Θα βρούμε ποιος ευθύνεται και θα λογοδοτήσει για τις πράξεις του»
(ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 05:32)

Διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό έκανε μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (18:10 τοπική ώρα Βοστόνης) ο Μπαράκ Ομπάμα.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρθηκε στις βομβιστικές επιθέσεις επιλέγοντας πολύ προσεκτικά τα λόγια του, αποφεύγοντας να μιλήσει για συγκεκριμένη ομάδα, οργάνωση, ή τρομοκρατικό χτύπημα.

Αναφέρθηκε στην – εκείνη την ώρα – επίσημη καταμέτρηση δύο νεκρών και πάνω από 80 τραυματιών και εξήρε το πνεύμα αυταπάρνησης των αρχών και των κατοίκων της Βοστόνης.

Διαβεβαίωσε τους Αμερικανούς πως οι ομοσπονδιακές αρχές (FBI και National Security) έχουν ήδη αναλάβει τις έρευνες και τόνισε πως οι υπεύθυνοι για τις πράξεις αυτές θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν.

«Δεν έχουμε όλες τις απαντήσεις αλλά ξέρουμε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Έχω μιλήσει με τον κυβερνήτη και τον δήμαρχο και τους διαβεβαίωσα ότι η Αμερική είναι στο πλευρό της Βοστόνης. Δεν ξέρουμε ποιος το έκανε και γιατί και δεν θα έπρεπε να καταλήγουμε σε συμπεράσματα πριν δούμε τι συνέβη. Όμως θα φτάσουμε εις βάθος στην υπόθεση αυτή. Ο αμερικανικός λαός θα είναι στο πλάι των πολιτών. Θα βρούμε ποιος το έκανε και θα λογοδοτήσει», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στο σύντομο μήνυμά του.



Ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία που απεικονίζει τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να βρίσκεται στο Οβάλ γραφείο με την σύμβουλό του σχετικά με θέματα τρομοκρατίας, Λίσα Μόνακο, και τον επιτελάρχη του Λευκού Οίκου, Ντένις ΜακΝτόνα, και να συνομιλεί στο τηλέφωνο με τον διευθυντή του FBI Ρόμπερτ Μίλερ, μετά τη βομβιστική επίθεση στην Βοστόνη.


Την ίδια ώρα τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης παρουσιάζουν με συνεχείς ανταποκρίσεις και εκτενή αφιερώματα το μακελειό στη Βοστόνη.

Το βρετανικό BBC στο ρεπορτάζ του με τίτλο: “Φονικές εκρήξεις στο Μαραθώνιο της Βοστώνης”, κάνει λόγο για ένα νέο σοκ στις ΗΠΑ, ενώ εστιάζει και στο γεγονός του επερχόμενου Μαραθωνίου του Λονδίνου σημειώνοντας πως οι υπεύθυνοι αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας.

Οι Financial Times προβάλλουν το μήνυμα Ομπάμα και γράφουν πως ο Αμερικανός Πρόεδρος υπόσχεται δικαιοσύνη την ίδια ώρα που ανεβαίνει ο αριθμός νεκρών και τραυματιών από τις επιθέσεις στη Βοστόνη. Δεν διστάζουν μάλιστα να χαρακτηρίσουν τις επιθέσεις ως “τρομοκρατικά χτυπήματα (Σ.Σ: ‘act of terror’).

Το Sky News μεταδίδει συνεχώς ειδήσεις και εξελίξεις από την επίθεση και ομοίως προβάλλει τη δέσμευση Ομπάμα πως οι “υπεύθυνοι θα νιώσουν το βάρος της Δικαιοσύνης”.
Το Associated Press γράφει πως η βρετανική αστυνομία αναθεωρεί τα πλάνα ασφαλείας και τα μέτρα της ενόψει του Μαραθωνίου του Λονδίνου την ερχόμενη Κυριακή.

Παρόμοιος ο τίτλος και για το τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP), ενώ το Reuters τονίζει πως οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας ήδη χειρίζονται την υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.

Το UPI μεταδίδει πως ο Πρόεδρος Ομπάμα υποσχέθηκε να βρει τους υπευθύνους του μακελειού και να τους φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στη Γαλλία η εφημερίδα Le Monde γράφει πως μετά τις εκρήξεις στη Βοστόνη αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ, το Λονδίνο και το Παρίσι και τέλος το γερμανικό Spiegel γράφει πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό.


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης