Η ώρα της ετυμηγορίας για τις Pussy Riot

Η ώρα της ετυμηγορίας για τις Pussy Riot

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το δικαστήριο της Μόσχας, ενώ οι υποστηρικτές του συγκροτήματος έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης

Η ώρα της ετυμηγορίας για τις Pussy Riot
Όλα τα βλέμματα είναι σήμερα στραμμένα στη Ρωσία και συγκεκριμένα στη Μόσχα όπου δικάζονται τα τρία μέλη του ρωσικού γυναικείου συγκροτήματος, Pussy Riot.

Οι Μαρία Αλιόχινα, Ναντιέζντα Τολοκόνικοβα και Γεκατερίνα Σαμουτσέβιτς κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» και «υποκίνηση θρησκευτικού μίσους» επειδή στις 21 Φεβρουαρίου τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» σε βάρος του Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στον καθεδρικό ναό του Χριστού Σωτήρος, στη Μόσχα.

Κλείσιμο
Αυτή την ώρα, δεκάδες αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει το δικαστήριο της Μόσχας όπου το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η ετυμηγορία για τις Pussy Riot, ενώ οι υποστηρικτές του συγκροτήματος έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πόλης.

Πάντως, με δηλώσεις του στο BBC, ο σύζυγος της Τολοκόνικοβα, είπε ότι την τελευταία κουβέντα θα την πει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η τύχη των Pussy Riot εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τον Ρώσο Πρόεδρο.

Σημειώνεται ότι την υποστήριξή τους προς τις Pussy Riot έχουν εκφράσει πολλοί καλλιτέχνες, όπως η Μαντόνα, ο Στινγκ, ο Πολ Μακάρντεϊ και η Γιόκο Όνο, ενώ η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία απέστειλε την Πέμπτη στην πρεσβεία της Ρωσίας στο Λονδίνο κείμενο συμπαράστασης με 10.000 υπογραφές

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης