Διαμαρτυρίες στη Μόσχα από θαυμαστές των «Pussy Riot»

Διαμαρτυρίες στη Μόσχα από θαυμαστές των «Pussy Riot»

Διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια, σε μια αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας

Διαμαρτυρίες στη Μόσχα από θαυμαστές των «Pussy Riot»
Ένταση επικρατεί στην Ρωσία μετά την σύλληψη του Ρωσικού μουσικού γυναικείου γκρουπ Pussy Riots. Τα τρία μέλη του γκρουπ δικάζονται για εξύβριση του Προέδρου Πούτιν.

Την Τετάρτη, ο Πούτιν δήλωσε ότι θα πρέπει να υπάρχει επιείκεια από το δικαστήριο απέναντι στις κατηγορούμενες.

Κλείσιμο
Παρ’ όλα αυτά σήμερα, στη Μόσχα, επικράτησε ένταση καθώς διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια, σε μια αυθόρμητη πορεία διαμαρτυρίας.

Τρεις μασκοφόροι άντρες ανέβηκαν σε σκαλωσιές έξω από το κτίριο του δικαστηρίου φωνάζοντας: «Ελευθερώστε τις Pussy Riot».

Η αστυνομία σαστισμένη δεν ήξερε πώς να αντιδράσει σύμφωνα με πληροφορίες Ρώσων δημοσιογράφων. Οι αστυνομικοί σκαρφάλωσαν για να απομακρύνουν τους άνδρες από τις σκαλωσιές αλλά ένας άνδρας άρχισε να ουρλιάζει ότι του σπάσανε τα πόδια.

«Ελευθερώστε τις πολιτικές κρατούμενες! Σας αγαπάμε»,φώναζαν οι άνδρες και μετά τραγουδούσαν κομμάτια του συγκροτήματος. Περαστικοί προσπάθησαν να τους δώσουν νερό αλλά η αστυνομία το απαγόρευσε. Λίγο μετά τους απομάκρυνε με γερανό.

Οι τρεις μουσικοί που δικάζονται Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina και Ekaterina Samutsevich κατηγορούνται για χουλιγκανισμό και ίσως καταδικαστούν σε εφτά χρόνια φυλάκισης καθώς τραγούδησαν υβριστικά τραγούδια στα σκαλιά εκκλησίας εξοργίζοντας τους θρήσκους όλης της χώρας.

Τα νέα έχουν μεταφερθεί σε όλο τον κόσμο και μουσικοί διεθνούς εμβέλειας έσπευσαν να τις υποστηρίξουν όπως οι Red Hot Chili Peppers, Sting αλλά και ο ηθοποιός Danny DeVito.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης