Σειρήνες και αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων στον ουρανό του Τελ Αβίβ, δείτε βίντεο
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, περίπου το 50% των βαλλιστικών πυραύλων που έχει εκτοξεύσει το Ιράν εναντίον του Ισραήλ ήταν εξοπλισμένοι με κεφαλές βομβών διασποράς
Νέος συναγερμός για εισερχόμενους ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους σήμανε πριν λίγο στο Τελ Αβίβ. Οι σειρήνες ήχησαν, προειδοποιώντας τους κατοίκους να προστατευτούν, ενώ λίγη ώρα αργότερα τα ισραηλινά συστήματα αεράμυνας έπιασαν δουλειά, αναχαιτίζοντας τις πυραυλικές εισβολές της Τεχεράνης.
Στα βίντεο που στέλνει ο απεσταλμένος του protothema στο Ισραήλ, Γιάννης Χαραμίδης, διακρίνεται η αναχαίτιση πυραύλου, ενώ ακούγονται και οι προειδοποιητικές σειρήνες.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις του ισραηλινού στρατού, περίπου το 50% των βαλλιστικών πυραύλων που έχει εκτοξεύσει το Ιράν κατά τη διάρκεια του πολέμου εναντίον του Ισραήλ ήταν εξοπλισμένοι με κεφαλές βομβών διασποράς.
Κλείσιμο
Οι κεφαλές των βομβών διασποράς διασκορπίζουν αδιακρίτως δεκάδες υποβόμβες, η καθεμία με αρκετά κιλά εκρηκτικών, σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων. Η αναχαίτιση τέτοιων πυραύλων είναι αποτελεσματική αλλά δύσκολη, σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, οι οποίοι τονίζουν ότι η αεροπορική άμυνα του Ισραήλ δεν είναι απόλυτα ασφαλής.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας