Η πρώτη αντίδραση της Βενεζουέλας: «Βγείτε στους δρόμους, σε εφαρμογή όλα τα εθνικά αμυντικά σχέδια»
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην πόλη του Καράκας και στις πολιτείες Μιράντα, Αραγουά και Λα Γκουάιρα
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στην πρώτη αντίδραση μετά την έναρξη των χτυπημάτων, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «αποκηρύσσει και καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα την πολύ σοβαρή στρατιωτική επιθετικότητα» της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η Βενεζουέλα ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην πόλη του Καράκας και στις πολιτείες Μιράντα, Αραγουά και Λα Γκουάιρα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο υπέγραψε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και διέταξε την εφαρμογή όλων των εθνικών αμυντικών σχεδίων «την κατάλληλη στιγμή και υπό τις κατάλληλες συνθήκες», σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αμυνθεί ενάντια στις προφανείς επιθέσεις και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος.
«Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους, ολόκληρη η χώρα πρέπει να κινητοποιηθεί για να νικήσει αυτή την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα», ανέφερε η δήλωση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ένα αίτημα για άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Μια διαφορετική Ημέρα Υιοθεσίας και Ενημέρωσης για την Υπεύθυνη Κηδεμονία Ζώων Συντροφιάς (και ειδικά εκείνων που έχουν διασωθεί από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές) πραγματοποιείται το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.