Η πρώτη αντίδραση της Βενεζουέλας: «Βγείτε στους δρόμους, σε εφαρμογή όλα τα εθνικά αμυντικά σχέδια»
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην πόλη του Καράκας και στις πολιτείες Μιράντα, Αραγουά και Λα Γκουάιρα
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, στην πρώτη αντίδραση μετά την έναρξη των χτυπημάτων, δήλωσε το πρωί του Σαββάτου ότι «αποκηρύσσει και καταγγέλλει στη διεθνή κοινότητα την πολύ σοβαρή στρατιωτική επιθετικότητα» της κυβέρνησης των ΗΠΑ.
Η Βενεζουέλα ανέφερε ότι οι επιθέσεις στόχευσαν πολιτικούς και στρατιωτικούς στόχους στην πόλη του Καράκας και στις πολιτείες Μιράντα, Αραγουά και Λα Γκουάιρα.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο υπέγραψε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και διέταξε την εφαρμογή όλων των εθνικών αμυντικών σχεδίων «την κατάλληλη στιγμή και υπό τις κατάλληλες συνθήκες», σύμφωνα με δήλωση της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αμυνθεί ενάντια στις προφανείς επιθέσεις και κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι επιδιώκουν αλλαγή καθεστώτος.
«Ο κόσμος πρέπει να βγει στους δρόμους, ολόκληρη η χώρα πρέπει να κινητοποιηθεί για να νικήσει αυτή την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα», ανέφερε η δήλωση της κυβέρνησης, προσθέτοντας ένα αίτημα για άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).