Αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ στο Ανώτατο Δικαστήριο για «πάγωμα» 4 δισ. δολαρίων σε ξένη βοήθεια
Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να παγώσει 4 δισ. δολάρια από τη βοήθεια προς το εξωτερικό, αλλά δηλώνει έτοιμη να διαθέσει τα υπόλοιπα 6,5 δισ. που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο
Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε τη Δευτέρα από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επιτρέψει το «πάγωμα» δαπάνης 4 δισ. δολαρίων σε ξένη βοήθεια, η οποία είχε εγκριθεί από το Κογκρέσο. Η εξέλιξη ακολουθεί την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή που υποχρεώνει την κυβέρνηση να διαθέσει τα χρήματα, παρά το γεγονός ότι ο Τραμπ ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι δεν προτίθεται να το πράξει.
Στο νέο υπόμνημα, ο γενικός εισαγγελέας Ντ. Τζον Σάουερ υποστήριξε ότι η υπόθεση θέτει «μια σοβαρή και επείγουσα απειλή» για την ισχύ της προεδρίας. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, το Κογκρέσο έχει την αρμοδιότητα να κατανέμει τα κονδύλια που μπορεί να δαπανήσει ο πρόεδρος. Η τρέχουσα ομοσπονδιακή χρηματοδότηση λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Η κυβέρνηση Τραμπ επιδιώκει να «παγώσει» 4 δισ. δολάρια από τη βοήθεια προς το εξωτερικό, αλλά δηλώνει έτοιμη να διαθέσει τα υπόλοιπα 6,5 δισ. που έχει εγκρίνει το Κογκρέσο.
Κεντρικό ρόλο στη δικαστική αντιπαράθεση έχει ο ομοσπονδιακός δικαστής Άμιρ Αλί, ο οποίος αποφάνθηκε ότι η κυβέρνηση οφείλει να δαπανήσει τα χρήματα εκτός εάν το Κογκρέσο εγκρίνει το αίτημα του Τραμπ για «πάγωμα».
Όλα όσα χρειαζόμαστε μετά από ένα βαρύ γιορτινό γεύμα τα έχει ένα φυσικώς ανθρακούχο φυσικό μεταλλικό νερό – Ισορροπία, αναζωογόνηση, φρεσκάδα σε κάθε σταγόνα.
Τα τελευταία χρόνια, οι τιμές των ακινήτων κινούνται ανοδικά, ενώ τα ενοίκια εξακολουθούν να απορροφούν σημαντικό μέρος του εισοδήματος των νοικοκυριών.