Από τα πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα και το all-inclusive ενοίκιο μέχρι τις κοινότητες φοιτητών και την ψηφιακή διαχείριση της καθημερινότητας, η Unity Smart Living προτείνει έναν διαφορετικό τρόπο να ζει κανείς τα φοιτητικά του χρόνια
Αυτά είναι τα αυτόνομα οχήματα της Waymo. Συγκεκριμένα, πέντε ρομποταξί της εταιρείας –ηλεκτρικά Jaguar I-PACE εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης– έγιναν στόχος εξαγριωμένων διαδηλωτών. Καταγράφηκαν βανδαλισμοί, σπασμένα τζάμια και γραμμένα συνθήματα, ενώ τουλάχιστον ένα από τα οχήματα παραδόθηκε στις φλόγες, πιθανόν από αυτοσχέδιο φλογοβόλο.
Το περιστατικό, αν και ακραίο, δεν είναι πρωτοφανές. Αντίστοιχα γεγονότα έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, όπως στις εορταστικές εκδηλώσεις για το Κινέζικο Νέο Έτος στο Σαν Φρανσίσκο το 2024. Όλα δείχνουν πως τα ρομποταξί –αν και δεν εμπλέκονται άμεσα σε πολιτικά γεγονότα– γίνονται σύμβολα των τεχνολογικών αλλαγών και, ταυτόχρονα, της αποξένωσης που νιώθουν πολλές κοινωνικές ομάδες.