Εκλογή νέου Πάπα: Στη Ρώμη όλοι οι εκλέκτορες καρδινάλιοι – Κληρώθηκαν τα διαμερίσματα που θα διαμένουν
Οι διαδικασίες εκλογής του νέου Ποντίφικα ξεκινούν στις 7 Μαΐου – Όρκο ότι δεν θα αποκαλύψουν καμία λεπτομέρεια έδωσαν οι λαϊκοί υπάλληλοι του Βατικανού
Στη Ρώμη βρίσκονται και οι 133 εκλέκτορες καρδινάλιοι, που μεθαύριο το απόγευμα θα πάρουν μέρος στην έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή του νέου Πάπα, ανακοίνωσε το Βατικανό.
Παράλληλα, έχουν κληρωθεί τα διαμερίσματα που θα μένουν οι καρδινάλιοι, μέχρι και την εκλογή του διαδόχου του Φραγκίσκου. Η διαμονή τους θα γίνει στον ξενώνα της Αγίας Μάρθας, όπου είχε επιλέξει να διαμένει και ο Φραγκίσκος.
Πέραν των κληρικών, οι λαϊκοί υπάλληλοι του Βατικανού, που θα συνδράμουν το έργο των καρδιναλίων, δίνουν όρκο ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψουν καμιά λεπτομέρεια απ' όσα πρόκειται να συμβούν κατά τις διάφορες ψηφοφορίες, στο εσωτερικό της Καπέλα Σιξτίνα.
Ο νέος Πάπας για να εκλεγεί θα πρέπει να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων, ήτοι τουλάχιστον 89.
Σήμερα το απόγευμα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι τελευταίες συνεδριάσεις του συνόλου των καρδιναλίων (εκλεκτόρων και μη), στις οποίες γίνεται αναφορά στο μέλλον της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αλλά και στο προφίλ που θα πρέπει να έχει ο νέος ποντίφικας.
Το Parian Chronicle, υπό την διαχείριση της SWOT Hospitality, είναι το πρώτο Destination By Hyatt ξενοδοχείο στην Πάρο και άνοιξε τις πόρτες του την 1η Ιουλίου, παρουσιάζοντας μια διαφορετική πρόταση φιλοξενίας που συνδυάζει την κυκλαδίτικη αισθητική, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πολυτέλεια.
Η JURA, το κορυφαίο brand αυτόματων μηχανών, φέρνει στην Ελλάδα μια νέα προσέγγιση στην εμπειρία του καφέ, βασισμένη στην τεχνολογία αιχμής και την υψηλή τεχνογνωσία.