Το Ισραήλ θα αρχίσει να χτίζει τον Ιούνιο νέο φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Ιορδανία, με κόστος που φτάνει τα 1,3 δισ. ευρώ.
Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν τρία χρόνια.
Ο φράχτης θα εκτείνεται από τη νότια άκρη των Υψιπέδων του Γκολάν έως το Διεθνές Αεροδρόμιο Ραμόν βόρεια του Εϊλάτ, στην Ερυθρά Θάλασσα.
Ένα τμήμα 30 χιλιομέτρων των συνόρων με την Ιορδανία, από το Εϊλάτ έως το αεροδρόμιο Ραμόν, αναβαθμίστηκε με παρόμοιο τρόπο την προηγούμενη δεκαετία.
Το Ισραήλ θα επιδιώξει να κατασκευάσει τον φράχτη όσο το δυνατόν πιο κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία, λαμβάνοντας υπόψη λόγους ασφαλείας και αλλά και την τοπογραφία κάθε σημείο. Ο σημερινός φράχτης αφήνει μια ζώνη έκταση που φτάνει τα 170 τετραγωνικά χιλιόμετρα με τα σύνορα.
Υπάρχουν επίσης σχέδια για την ανάπτυξη νέων πόλεων κατά μήκος των συνόρων.
Στην αριστοκρατική, κοσμοπολίτικη και καταπράσινη Κέρκυρα, συνεχίστηκε από τις 17 μέχρι και τις 19 Ιουνίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με εκτεταμένες δράσεις παράκτιων και υποθαλάσσιων καθαρισμών, που είχαν εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Με την υπηρεσία Nexi DCC (Δυναμική Μετατροπή Νομίσματος), οι επιχειρήσεις κερδίζουν περισσότερα από τις πληρωμές με διεθνείς κάρτες, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να πληρώνουν στο νόμισμά τους.
Η Flora Food Greece συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Μεγάλη Αγκαλιά», προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη σε περισσότερες από 500 ανάδοχες οικογένειες που ανοίγουν το σπίτι και την καρδιά τους στα παιδιά που το έχουν ανάγκη