Απαράδεκτη η φυλάκιση φωτορεπόρτερ μας στην Τουρκία, λέει το AFP - «Ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του»
Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Γιάσιν Ακγκιούλ δεν είχε συμμετοχή στις διαμαρτυρίες και η κράτησή του συνιστά απαράδεκτη προσβολή στην ελευθερία του Τύπου
Έκκληση για την άμεση απελευθέρωση του Τούρκου φωτορεπόρτερ Γιάσιν Ακγκιούλ απηύθυνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP), Φαμπρίς Φριές, με επιστολή του προς την τουρκική προεδρία, μετά τη σύλληψή του την Τρίτη, ενώ κάλυπτε τις μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν με αφορμή τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Η φυλάκισή του είναι απαράδεκτη. Σας καλώ να παρέμβετε το συντομότερο δυνατόν για να εξασφαλίσετε την άμεση αποφυλάκιση του δημοσιογράφου μας» τόνισε ο Φριές, απευθυνόμενος στον γενικό γραμματέα της τουρκικής προεδρίας, Χακί Σουσμάζ.
Ο Γιάσιν Ακγκιούλ δεν συμμετείχε σε καμία διαμαρτυρία, διευκρίνισε ο επικεφαλής του AFP. Όπως εξήγησε, εκτελούσε τα καθήκοντά του ως δημοσιογράφος, καλύπτοντας μία από τις πολλές διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί στη χώρα από την Τετάρτη 19 Μαρτίου, όταν συνελήφθη ο Ιμάμογλου.
#BREAKING AFP urges 'rapid release' of its photographer Yasin Akgul detained in Turkey, who is 'a journalist' and 'not part of protest': chairman pic.twitter.com/lY6UWtgoqD
Ο φωτορεπόρτερ τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, αφότου κάλυψε τις κινητοποιήσεις που ακολούθησαν τη σύλληψη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης. Όπως επανέλαβε ο Φριές, ο Ακγκιούλ δεν είχε συμμετοχή στις διαμαρτυρίες και η κράτησή του συνιστά απαράδεκτη προσβολή στην ελευθερία του Τύπου.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.