Ανάλυση CNBC: Τα τρία πράγματα που θα διεκδικήσει ο Πούτιν με την επίσκεψη στο Πεκίνο

Ανάλυση CNBC: Τα τρία πράγματα που θα διεκδικήσει ο Πούτιν με την επίσκεψη στο Πεκίνο

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θα πραγματοποιήσει αύριο διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ύστερα από πρόσκληση του Σι Τζινπίνγκ

putin_xi_21
Για να συσφίξει περαιτέρω τις στρατηγικές του σχέσεις με την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ μεταβαίνει αύριο στο Πεκίνο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως αναφέρει σε ανάλυσή του το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κίνα ύστερα από πρόσκληση του ηγέτη της χώρας. Στην ουσία, ο Πούτιν ταξιδεύει στο Πεκίνο γιατί θέλει να πάρει τρία πράγματα, γράφει το σχετικό άρθρο.

Η επίσκεψη του Ρώσου προέδρου πραγματοποιείται εν μέσω της αυξανόμενης εξάρτησης του Κρεμλίνου από το Πεκίνο για εμπορική και πολιτική υποστήριξη, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την χωρίς όρια εταιρική σχέση του με την κινεζική κυβέρνηση σε διάφορα θέματα.

«Είναι ξεκάθαρο πως την τελευταία διετία, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει τρία πράγματα από την Κίνα», υποστηρίζει στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ο Max Hess, συνεργάτης του αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής.

«Αυτό που επιδιώκει ο Ρώσος πρόεδρος είναι μια συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου «Power of Siberia 2» όπως επίσης περαιτέρω κινεζική υποστήριξη για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ιδίως σε ότι αφορά το εξοπλιστικό κομμάτι», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν επιθυμεί επίσης να έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές της Κίνας και να χρησιμοποιήσει το «κινεζικό νόμισμα για να τονώσει τη ρωσική οικονομία»... Στην πραγματικότητα έχουμε δει πολύ μικρή πρόοδο σε όλα αυτά τα ζητήματα», τόνισε ο Αμερικανός ερευνητής υποστηρίζοντας ότι: «Κατά συνέπεια, ο Ρώσος πρόεδρος μεταβαίνει στην Κίνα για να δει τι μπορεί να πάρει».

Κλείσιμο
Ωστόσο, λίγες ώρες προτού επισκεφθεί το Πεκίνο, ο Πούτιν, σε συνέντευξή του στο κινεζικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Xinhua, δήλωσε ότι οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις έχουν αναπτυχθεί με γρήγορους ρυθμούς, γεγονός που αποδεικνύει την διαρκή ικανότητά των χωρών να ανταποκρίνονται στις εξωτερικές προκλήσεις και κρίσεις».

Ο ισχυρός ηγέτης της Ρωσίας τάχθηκε επίσης υπέρ της ειρηνευτικής πρότασης της Κίνας για τον πόλεμο στην Ουκρανία επισημαίνοντας ότι η Μόσχα παραμένει ανοικτή στο διάλογο για την επίλυση της σύγκρουσης.

Σημειώνεται ότι η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε ένα σχέδιο 12 σημείων πριν από ένα χρόνο για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Το σχέδιο όμως δεν έγινε αποδεκτό από τους Ουκρανούς και τους δυτικούς συμμάχους.

«Ο Πούτιν πολεμάει στην Ουκρανία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν σκοπεύει να την εγκαταλείψει», πρόσθεσε ο Hess, υπογραμμίζοντας ότι ο Ρώσος ηγέτης προσπαθεί να «πιέσει» την κατάσταση στο μέτωπο του πολέμου αλλά και την Κίνα σε διπλωματικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση του Πεκίνου δέχεται επίσης ασφυκτικές πιέσεις από την Ουάσινγκτον για τη στρατιωτική της υποστήριξη προς τη Ρωσία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Για το αμερικανικό δίκτυο CNBC, το Πεκίνο δεν έχει πολλές επιλογές από το να έρθει πιο κοντά στη Μόσχα, σύμφωνα με αναλυτές.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση - Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην Υγεία

H πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή της

Μπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης