Τέξας: Δείτε βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν και να τραυματίζουν στο σπίτι της γυναίκα που πέρασαν για διαρρήκτη

Τέξας: Δείτε βίντεο με αστυνομικούς να πυροβολούν και να τραυματίζουν στο σπίτι της γυναίκα που πέρασαν για διαρρήκτη

Η άτυχη γυναίκα είχε ξεχάσει τα κλειδιά της και έσπασε το τζάμι για να μπει στο διαμέρισμα - Γείτονας κάλεσε την αστυνομία

Gynaika_Shoot
Το αστυνομικό τρμήμα της κομητείας Χάρις στο Τέξας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες σώματος, μία εβδομάδα μετά τον πυροβολισμό μιας γυναίκας από αστυνομικούς του τμήματος οι οποίοι φέρεται να την πέρασαν για διαρρήκτη.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε κλήση για διάρρηξη σε συγκρότημα διαμερισμάτων περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο άνθρωπος που κάλεσε την αστυνομία λέει πώς εύχεται να μην το είχε κάνει ποτέ δεδομένης της εξέλιξης.

«Καθόμουν στον καναπέ μου και άρχισα να ακούω γυαλιά να σπάνε», είπε χαρακτηριστικά. Λίγα λεπτά αργότερα η αστυνομία είχε φτάσει. Οι δυο αστυνομικοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον μια 28χρονης γυναίκας η οποία όπως αποδείχτηκε είχε ξεχάσει τα κλειδιά της και έσπασε το τζάμι για να μπει στο σπίτι της.

Το γραφείο του σερίφη έδωσε στη δημοσιότητα τα βίντεο από τις κάμερες σώματος των δύο γυναικών αστυνομικών που κατηγορούνται ότι άνοιξαν πυρ.

Και στα δύο βίντεο, οι αστυνομικοί ακούγονται να χτυπούν την πόρτα του διαμερίσματος. Μετά από κάποια δευτερόλεπτα η μια αστυνομικός ακούγεται να λέει: «Κάποιος έρχεται» ενώ η άλλη λέει: «Πέτα το όπλο». Ακολουθούν αρκετοί πυροβολισμοί.
Bodycam shows Texas deputies shoot woman mistaken for an intruder

Και οι δύο ασυνομικοί ξαναγέμισαν τα όπλα τους. Ο ένας επαναλαμβάνει τη διαταγή της να πετάξει το όπλο πριν και οι δύο συνεχίσουν να πυροβολούν μέσα στο διαμέρισμα.

«Μένω εδώ. Σας παρακαλώ, μην πυροβολείτε», φωνάζει πριν οι αστυνομικοί την διατάξουν να γονατίσει και της περάσουν χειροπέδες.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραύματα στο πόδι, στον κορμό και σε άλλα σημεία του σώματός της. Και οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε αργία εν αναμονή της έκβασης έρευνας. Ο σερίφης δήλωσε ότι η μία αστυνομικός υπηρετεί στο τμήμα τέσσερα χρόνια ενώ άλλη έχει ένα χρόνο εμπειρίας σε περιπολίες.

Κλείσιμο
Η υπόθεση παραπέμπεται επίσης σε σώμα ενόρκων, κάτι που είναι σύνηθες σε πυροβολισμούς με τη συμμετοχή αστυνομικών. Η εισαγγελία διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα και το θύμα έχει προσλάβει δικηγόρο για να δικαιωθεί.

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θα το πάρει τζαμπέ, θα το πληρώσει»: Οι διάλογοι που έκαψαν τους υπαλλήλους με τα γρηγορόσημα στο Κιλκίς


Η οικογένεια είναι ιδιωτική, λέει για τα εξαφανισμένα παιδιά ο 46χρονος παλαιοχριστιανός - Δεν κατηγορούμαι για αιμομιξία


Με κυψέλες έξω από τη Βουλή, φορτηγά και καπνιστήρια οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης