Ναβάλνι: Το πατριωτικό ποπ τραγούδι που αναγκάζεται να ακούει κάθε πρωί στη φυλακή - Φαν του Πούτιν ο ερμηνευτής

Ναβάλνι: Το πατριωτικό ποπ τραγούδι που αναγκάζεται να ακούει κάθε πρωί στη φυλακή - Φαν του Πούτιν ο ερμηνευτής

Αυτό είναι το «δεύτερο σημαντικότερο κομμάτι της χώρας» μετά τον εθνικό ύμνο, αναφέρει ειρωνικά ο πολιτικός ακτιβιστής

shaman
Ο πολιτικός ακτιβιστής Αλεξέι Ναβάλνι, που έχει καταδικαστεί να παραμείνει σε ρωσική φυλακή μέχρι την ηλικία των 74 ετών, έχει καταγγείλλει στο παρελθόν πολλές επιθέσεις κατά της ζωής του, παραβιάσεις των δικαιωμάτων του και ανελέητο κυνηγητό από την ρωσική κυβέρνηση, την οποία επέκρινε σφοδρά τα περασμένα χρόνια. Αυτήν την εβδομάδα όμως, αποκάλυψε ότι αντιμετωπίζει μια καινούργια «πρόκληση», αφού εξαναγκάζεται να ακούει κάθε πρωί που ξυπνά τη φωνή ενός Ρώσου ποπ τραγουδιστή, ο οποίος τυγχάνει να είναι και ένθερμος υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο 47χρονος Ναβάλνι, πρώην δικηγόρος που αφιέρωσε πολλά χρόνια της ζωής του στηλιτεύοντας τη διαφθορά στη Ρωσία και βγάζοντας στη φόρα τα μυστικά της κυβέρνησης Πούτιν, βρίσκεται σήμερα σε σωφροντιστικό ίδρυμα, περίπου 60 χλμ μακριά από τον Αρκτικό Κύκλο. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κατηγορίες για τις οποίες βρέθηκε ένοχος είναι κατασκευασμένες από το καθεστώς στη Ρωσία προκειμένου να τον κρατήσουν μακριά από την πολιτική σκηνή.

Σύμφωνα με τον Guardian, o έγκλειστος επικριτής του Πούτιν αποκάλυψε εχθές μερικές λεπτομέρειες σχετικά με την καθημερινότητα του στη φυλακή, μέσω ενός μηνύματος που δημοσίευσαν στο X συνεργάτες του. Όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και οι συγκρατούμενοί του ξυπνούν κάθε μέρα στις 5.00 το πρωί με τη διαταγή «Σηκωθείτε» από τους δεσμοφύλακες. Στη συνέχεια παίζει από τα μεγάφωνα ο εθνικός ύμνος της Ρωσίας, ακολουθούμενος από το «δεύτερο σημαντικότερο κομμάτι της χώρας» - όπως αναφέρει ειρωνικά ο Ναβάλνι - το pop hit «Για Ρούσκι» (Είμαι Ρώσος) του ερμηνευτή Shaman.

𝗦𝗛𝗔𝗠𝗔𝗡 - 𝗜 𝗔𝗠 𝗥𝗨𝗦𝗦𝗜𝗔𝗡 (𝗺𝘂𝘀𝗶𝗰 𝗮𝗻𝗱 𝗹𝘆𝗿𝗶𝗰𝘀 - 𝗦𝗛𝗔𝗠𝗔𝗡) Yaroslavl Dronov, better known as #Shaman is a popular Russian...

Posted by Russian Australian Cultural Centre - Vera on Saturday, July 23, 2022
Κλείσιμο


O Shaman, το αληθινό όνομα του οποίου είναι Γιάροσλαβ Ντρόνοβ, είναι ένας από τους εκφραστές του κλίματος έντονου πατριωτισμού που προωθεί η ρωσική κυβέρνηση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Ο ποπ σταρ συγκαταλέγεται στους Ρώσους καλλιτέχνες που έχουν μιλήσει ανοιχτά υπέρ μια νέας υποψηφιότητας του Πούτιν στις εκλογές του Μαρτίου.

Το τραγούδι «σήμα κατατεθέν» του, το οποίο τραγουδάει συχνά φορώντας μαύρα δερμάτινα ρούχα και περιβραχιόνιο με τα χρώματα της ρωσικής σημαίας, μιλάει για Ρώσους που δεν μπορούν να ηττηθούν, και «φτάνουν μέχρι το τέλος», τιμώντας το αίμα των πατεράδων τους.

Ο 32χρονος τραγουδιστής είχε βρεθεί στο επίκεντρο επικρίσεων τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας συναυλίας του που μεταδόθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, κατά την οποία ο ίδιος εμφανίστηκε να παριστάνει ότι ενεργοποιεί μια πυρηνική βόμβα με ένα κόκκινο κουμπί, προτού «σκάσουν» γύρω του πυροτεχνήματα.



Στην ανάρτησή του, ο Ναβάλνι αναφέρει ότι αν και το χιτ του Shaman κυκλοφόρησε μετά τον έγκλεισμό του, ο ίδιος έχει την... ευκαιρία να το ακούει κάθε μέρα στη φυλακή στο Γιαμάλ, φυσικά μαζί με τους άλλους συγκρατούμενούς του.



Ειδήσεις σήμερα:

Βελτιωμένος ο καιρός σήμερα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας - Πού θα βρέξει

Τρόμος σε γαμήλιο πάρτι στην Ιταλία: Δείτε τη στιγμή που υποχώρησε το πάτωμα και βρέθηκαν στο κενό - 37 οι τραυματίες


Μπλέχτηκαν οι άγκυρες φορτηγού πλοίου και κρουαζιερόπλοιου στο Λαύριο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης