Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική επιθετικότητα μπορεί να ηττηθεί, λέει ο Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική επιθετικότητα μπορεί να ηττηθεί, λέει ο Ζελένσκι

Πρωταρχικός στόχος της σουηδικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τη Στοκχόλμη, για τα επόμενα χρόνια είναι η στήριξη του Κιέβου

zelenski
Η ρωσική επιθετικότητα μπορεί να ηττηθεί, δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, και πρόσθεσε ότι η κατάσταση επί του πεδίου σε αυτή τη φάση παραμένει σχετικά σταθερή.

«Ακόμη και η Ρωσία μπορεί να επανέλθει εντός του πλαισίου του διεθνούς δικαίου. Η επιθετικότητά της μπορεί να νικηθεί» είπε ο Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω τηλεδιάσκεψης σε διάσκεψη στη Σουηδία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δείξει ότι η Ευρώπη πρέπει να αναπτύξει κοινή παραγωγή όπλων για να διασφαλίσει ότι η ήπειρος θα «διατηρηθεί» υπό οποιαδήποτε διεθνή κατάσταση που μπορεί να προκύψει, σχολίασε ο Ζελένσκι και κατέληξε: «Δύο χρόνια σε αυτόν τον πόλεμο έχουν αποδείξει ότι η Ευρώπη χρειάζεται το δικό της επαρκές οπλοστάσιο για την υπεράσπιση της ελευθερίας της, των δικών της ικανοτήτων να εγγυηθεί την άμυνα».

Από την πλευρά του, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών, Τομπίας Μπίλστρομ, απευθυνόμενος στην ίδια διάσκεψη είπε ότι ο πρωταρχικός στόχος της σουηδικής εξωτερικής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια θα είναι η στήριξη της Ουκρανίας.

Κλείσιμο
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τις βροχές και τον αέρα, έρχεται ψύχος από την Ουκρανία - Χιόνια και στην Αττική βλέπει ο Τσατραφύλλιας

Porsche παραδόθηκε στις φλόγες στην Εγνατία Οδό

Διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ έσωσαν έγκυο και το παιδί που κυοφορούσε - Η δύσκολη επιχείρηση που αποκάλυψε ο Γεωργιάδης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης