Ρωσία: Εξαφανισμένος για έξι μέρες ο Αλεξέι Ναβάλνι - Αναφορές πως μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Ρωσία: Εξαφανισμένος για έξι μέρες ο Αλεξέι Ναβάλνι - Αναφορές πως μεταφέρθηκε σε άλλη φυλακή

Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος - Οι συνήγοροι και η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχουν καταφέρει να επικοινωνήσουν μαζί του

navalny
Ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι φέρεται να μεταφέρθηκε από την σωφρονιστική αποικία ΙΚ-6 που βρίσκεται στην περιοχή Βλαντίμιρ, ανατολικά της Μόσχας, αλλά είναι άγνωστο το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή, ανέφεραν σήμερα οι συνεργάτες του στο Twitter.

Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, έχουν χάσει - τόσο εκείνοι όσο και η οικογένειά του - κάθε επαφή μαζί τις τελευταίες έξι μέρες.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι ήταν προετοιμασμένοι για μια πιθανή μεταφορά του σε πιο αυστηρή αποικία μετά την καταδίκη του τον Αύγουστο σε επιπλέον 19 χρόνια φυλάκισης.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, δήλωσε ότι το προσωπικό της αποικίας IK-6 στην πόλη Μελέχοβο, 235 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, είπε στον δικηγόρο του που περίμενε έξω από το σωφρονιστικό ίδρυμα, ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δεν είναι πλέον μεταξύ των κρατουμένων. «Πού τον μετέφεραν, δεν λένε» δήλωσε σε ανάρτησή της.

Κλείσιμο
Η διαδικασία μεταφοράς κρατουμένων με τρένο στην αχανή Ρωσία μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, με τους συγγενείς και τις οικογένειές τους να μην μπορούν να πληροφορηθούν για το πού βρίσκονται και αν είναι καλά στην υγεία τους μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους.

Ανησυχεί ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη μεταφορά του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι από την αποικία κρατουμένων σε τοποθεσία άγνωστη μέχρι στιγμής, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

«Πρέπει να αφεθεί αμέσως ελεύθερος. Δεν έπρεπε να είχε φυλακιστεί εξαρχής», δήλωσε στους δημοσιογράφους.


Ειδήσεις σήμερα

Super League 1: Ποιοι είναι οι 10 αγώνες που θα παίξουν χωρίς κόσμο οι Big 5

Με οίδημα στο κεφάλι μετά το αλλεργικό σοκ η 17χρονη: Το βούτυρο στο ψωμί, η καθηγήτρια που τη βρήκε και οι ενέσεις αδρεναλίνης


Κύμα αφρικανικής ζέστης θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 10°C πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, λέει ο Τσατραφύλλιας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης