Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν ακόμη πέντε νεκροί από το αμερικανικό αεροσκάφος Osprey

Ιαπωνία: Εντοπίστηκαν ακόμη πέντε νεκροί από το αμερικανικό αεροσκάφος Osprey

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε η σορός ενός μέλους του πληρώματος

NG5d_ZF4
Οι σοροί πέντε ακόμη μελών του πληρώματος, εντοπίστηκαν μετά τη συντριβή του αμερικανικού αεροσκάφους Osprey στη δυτική Ιαπωνία, την Τετάρτη, ανακοίνωσε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε η σορός ενός μέλους του πληρώματος. Δύο μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων εντοπίστηκαν σήμερα, ανασύρθηκαν επιτυχώς αν και οι ταυτότητες τους πρέπει να επαληθευθούν, αναφέρεται στην ανακοίνωση.


Κλείσιμο
Το αεροσκάφος είχε συνολικά οκταμελές πλήρωμα.

Τα Osprey είναι προϊόν συνεργασίας της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Boeing και της ειδικής στα ελικόπτερα Bell.

Η αξιοπιστία των συγκεκριμένων αεροσκαφών κάθετης απογείωσης αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων εδώ και καιρό λόγω πολλών δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί με αυτό το αεροσκάφος. Η ανάπτυξή τους στην Ιαπωνία ήταν αμφιλεγόμενη, καθώς επικριτές της δήλωναν ότι τα αεροσκάφη αυτά είναι επιρρεπή στα ατυχήματα. Ο αμερικανικός στρατός και η Ιαπωνία δηλώνουν ότι είναι ασφαλή.

Η Ιαπωνία, η οποία χρησιμοποιεί επίσης αεροσκάφη Osprey, ανακοίνωσε ότι δεν σχεδιάζει να τα καθηλώσει στο έδαφος και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον αμερικανικό στρατό να ερευνήσει το δυστύχημα.


Στα τέλη Αυγούστου, τρεις Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε δυστύχημα με Osprey στη βόρεια Αυστραλία στη διάρκεια κοινών στρατιωτικών ασκήσεων των αμερικανικών και των αυστραλιανών ενόπλων δυνάμεων.

Το 2022, τέσσερις Αμερικανοί πεζοναύτες είχαν επίσης χάσει τη ζωή τους στη Νορβηγία, όταν το Osprey στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη στη διάρκεια ασκήσεων του NATO.

Αεροσκάφος του ίδιου τύπου του αμερικανικού στρατού είχε επίσης συντριβεί στη θάλασσα το 2017 μετά την πρόσκρουσή του στο πίσω μέρος πλοίου στο πλαίσιο αμερικανο-αυστραλιανών στρατιωτικών ασκήσεων, στοιχίζοντας τη ζωή σε τρεις ανθρώπους.


Επίσης τον Απρίλιο του 2000, 19 πεζοναύτες είχαν σκοτωθεί όταν Osprey συνετρίβη στην Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις διατηρούν περίπου 54.000 στρατιώτες στην Ιαπωνία, η πλειονότητα των οποίων στρατοπεδεύει στα νότια νησιά του νομού της Οκινάουα.

Ειδήσεις σήμερα:

Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο συγγραφέα, Βασίλη Βασιλικό - Δείτε φωτογραφίες

Ριψοκίνδυνος Νορβηγός βουτά από τα 40 μέτρα στα παγωμένα νερά με την κοιλιά - Η μόδα της «βουτιάς του θανάτου»

«Κοιμόμαστε πάνω στις καρέκλες, δεν έχουμε ρούχα» - Εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο του Μονάχου παραμένουν 150 Έλληνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης