Κίνα: Η κυβέρνηση απομάκρυνε αιφνιδιαστικά από τη θέση του τον υπουργό Άμυνας

Κίνα: Η κυβέρνηση απομάκρυνε αιφνιδιαστικά από τη θέση του τον υπουργό Άμυνας

Ο στρατηγός Λι Σανγκφού είναι ο δεύτερος υπουργός που απομακρύνεται αιφνιδιαστικά από τότε που ο Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησε την τρίτη θητεία του τον περασμένο Οκτώβριο

shangfu
Η κυβέρνηση της Κίνας απομάκρυνε τον στρατηγό Λι Σανγκφού από τη θέση του υπουργού Άμυνας, στη δεύτερη αλλαγή στην ηγεσία της χώρας μέσα σε τρεις μήνες.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας CCTV μετέδωσε την Τρίτη ότι ο Λι απομακρύνθηκε, χωρίς εξήγηση. Αυτό συνέβη μετά από εβδομάδες εικασιών σχετικά με την τύχη του στρατηγού, ο οποίος έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τα τέλη Αυγούστου. Η απόφαση για την απομάκρυνσή του εγκρίθηκε από τη μόνιμη επιτροπή του Κογκρέσου του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Λι είναι ο δεύτερος υπουργός που απομακρύνεται αιφνιδιαστικά από τότε που ο Σι Τζινπίνγκ ξεκίνησε την τρίτη θητεία του ως ηγέτης του κόμματος τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Τσιν Γκανγκ είχε αντικατασταθεί, ως υπουργός Εξωτερικών, τον Ιούλιο από τον προκάτοχό του Γουάνγκ Γι, μετά από μια παρόμοια ανεξήγητη απομάκρυνση.

Η ανακοίνωση απομάκρυνσης του Λι Σανγκφού ήρθε λίγες ημέρες πριν από την άφιξη αντιπροσωπείας του Πενταγώνου στο Πεκίνο για ένα περιφερειακό φόρουμ ασφάλειας, ανοίγοντας το δρόμο για τον επί μακρόν καθυστερημένο στρατιωτικό διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδήσεις σήμερα:

Οργή για τον γιο του Νετανιάχου: Παραμένει στο Μαϊάμι ενώ 360.000 Ισραηλινοί έφεδροι καλούνται να πολεμήσουν τη Χαμάς

Ο Κασσελάκης είναι σε αποστολή διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ από εξωπολιτικούς παράγοντες, λέει ο Φίλης

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. ξεσκέπασε κύκλωμα ναρκωτικών - Ο «συντονιστής», ο «φορτηγατζής» και το ναρκοδρομολόγιο των διακινητών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης