Στα χέρια της Χαμάς, έπειτα από την επίθεση των μαχητών της στο νότιο Ισραήλ, πιστεύεται ότι έχουν πέσει μία 18χρονη Αμερικανοϊσραηλινή και η μητέρα της που επισκέπτονταν συγγενείς τους στη χώρα.
Η Νάταλι Ραανάν και η μητέρα της Τζούντιτ Ραανάν, 59 ετών, από το Έβανστον του Ιλινόι, έφτασαν στο Ισραήλ στις αρχές Σεπτεμβρίου για να επισκεφθούν συγγενείς και να γιορτάσουν για το εβραϊκό νέο έτος που άρχισε πριν από λίγες ημέρες.
Η κοπέλα είχε αποφοιτήσει λίγες ημέρες νωρίτερα από το λύκειο.
Τα ίχνη τους έχουν χαθεί από το μεσημέρι του Σαββάτου. Είναι πολύ πιθανό να έχουν πέσει θύματα απαγωγής.
Οι δύο γυναίκες βρίσκονταν στο κιμπούτζ Ναχάλ Οζ, που βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε η οικογένειά τους σε εφημερίδα του Σικάγου.
Η Τζούντιτ ήταν μέλος της εβραϊκής κοινότητας στο Έβανστον εδώ και περίπου μια δεκαετία.
Πάνω από 900 Ισραηλινοί και πολλοί ξένοι είναι μεταξύ των νεκρών της εισβολής της Χαμάς σε πόλεις του νότιου Ισραήλ. Ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ομήρων, Ισραηλινών και ξένων, είναι στα χέρια της Χαμάς, χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για την τύχη τους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε τη Δευτέρα ότι 11 Αμερικανοί είναι μεταξύ των νεκρών.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.