Αύριο η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου του ΟΗΕ για τον πόλεμο στο Ισραήλ
«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθιά για τον άμαχο πληθυσμό και προτρέπει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση» τονίζει από την πλευρά του εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών πρόκειται να πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση αύριο Κυριακή μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρεςκαταδίκασε την επίθεση της Χαμάς και προέτρεψε «όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για να αποφευχθεί μια ευρύτερη πυρκαγιά», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάρικ σε δήλωση.
«Ο Γενικός Γραμματέας ανησυχεί βαθιά για τον άμαχο πληθυσμό και προτρέπει τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση. Οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο ανά πάσα στιγμή», δήλωσε ο Ντουζάρικ.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γης, οι δενδροφυτεύσεις σε Χίο και Βόρεια Εύβοια, που υλοποιούνται σε συνεργασία με τον περιβαλλοντικό οργανισμό we4all, αναδεικνύουν μια στρατηγική με συνέπεια και μετρήσιμα αποτελέσματα.