Ιταλία: Τοιχογραφία σε σπίτι στην Πομπηία αναπαριστά μια πρώιμη εκδοχή της... πίτσας - Δείτε φωτογραφίες

Ιταλία: Τοιχογραφία σε σπίτι στην Πομπηία αναπαριστά μια πρώιμη εκδοχή της... πίτσας - Δείτε φωτογραφίες

Αν και από τεχνική άποψη δεν μπορεί να θεωρηθεί πίτσα, «μπορεί να είναι ο μακρινός πρόγονός» της, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού

pizza
Τοιχογραφία που αναπαριστά κάτι που θα μπορούσε να ήταν ο πρόγονος της ιταλικής πίτσας ανακαλύφθηκε στον τοίχο ενός σπιτιού στην Πομπηία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού.

Οι αρχαιολόγοι θεωρούν πως η πίτα που διακρίνεται στην τοιχογραφία δίπλα σε ένα κύπελλο κρασί, μπορεί να τρωγόταν γαρνιρισμένη με φρούτα όπως ρόδια ή χουρμάδες ή με μπαχαρικά και ένα είδος σάλτσας πέστο, ανέφερε το υπουργείο.



Αν και από τεχνική άποψη δεν μπορεί να θεωρηθεί πίτσα, αφού της λείπουν κλασικά υλικά όπως η ντομάτα και η μοτσαρέλα, αυτό που βρέθηκε στην Πομπηία «μπορεί να είναι ο μακρινός πρόγονος» της σύγχρονης πίτσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση.



Η Πομπηία, που καταστράφηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Βεζούβιος πριν από σχεδόν 2.000 χρόνια, βρίσκεται μόλις 23 χλμ. από τη Νάπολη, τη σύγχρονη πόλη που είναι η πατρίδα της ιταλικής πίτσας, ένα φαγητό που ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και προστατεύεται από την Unesco.

Κλείσιμο


Η τοιχογραφία ανακαλύφθηκε στην τραπεζαρία ενός σπιτιού δίπλα στο οποίο βρισκόταν ένα αρτοποιείο, που είχε εν μέρει ανασκαφεί τον 19ο αιώνα και όπου οι ανασκαφές ξανάρχισαν τον Ιανουάριο, όπως ανέφερε το υπουργείο Πολιτισμού.



Στον χώρο της Πομπηίας, που ανακαλύφθηκε τον 16ο αιώνα, σημειώνεται τελευταία έντονη αρχαιολογική δραστηριότητα έπειτα από χρόνια παρακμής και παραμέλησης, χάρη κυρίως σε ένα σχέδιο ύψους 105 εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Ορκωμοσία νέας κυβέρνησης: Χαμόγελα, αγκαλιές και πειράγματα στα πηγαδάκια - Δείτε φωτογραφίες

Χαλκιδική: Η στιγμή που η 16χρονη Μαρία σώζει από πνιγμό τον 10χρονο με τη λαβή Χάιμλιχ - Δείτε βίντεο

Ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης: Οι γυναικείες παρουσίες που έκλεψαν την παράσταση - Δείτε φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης