Ορκωμοσία νέας κυβέρνησης: Χαμόγελα, αγκαλιές και πειράγματα στα πηγαδάκια - Δείτε φωτογραφίες

Από τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, μετά την ορκωμοσία, ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν εκείνο του Μάκη Βορίδη και του Γιάννη Μπρατάκου, από το οποίο «παρέλασαν» οι περισσότεροι υπουργοί 

orkomosia-mak
Έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους δήλωσαν οι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης, οι οποίοι ορκίστηκαν σήμερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Εντός της αίθουσας ήταν και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ τους υπουργούς όρκισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Αμέσως μετά, οι υπουργοί κατευθύνθηκαν προς τα αρμόδια υπουργεία τους για την τελετή παράδοση – παραλαβής από τους προκατόχους.

Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε παρουσία μελών των οικογενειών των υπουργών σε κλίμα χαράς αλλά και συγκίνησης. Αρκετά ήταν και τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν πριν αλλά και μετά την τελετή. Από τις πρώτες που έφτασε στην αίθουσα διαπιστευτηρίων ήταν η Όλγα Κεφαλογιάννη. Μπροστά στάθηκαν οι υπουργοί και από πίσω οι υφυπουργοί. Πάντως, στις πίσω σειρές στην «οπισθοφυλακή»  βρέθηκαν οι Μάκης Βορίδης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, Βασίλης Σπανάκης, και ο Πάνος Τσακλόγλου. 
pigadakia_6
Ο Βασίλης Κικίλιας με τον Σταύρο Παπασταύρου
pigadakia_2
Ο Γιάννης Μπρατάκος με την Όλγα Κεφαλογιάννη
pigadakia__1_
Η Νίκη Κεραμέως, η Λίνα Μενδώνη και ο Λευτέρης Αυγενάκης
pigadakia_7
Η Δόμνα Μιχαηλίδου
pigadakia_10
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους
pigadakia_3
Η Σοφία Ζαχαράκη με τον Σταύρο Παπασταύρου
pigadakia_13
Η Νίκη Κεραμέως με τον Άκη Σκέρτσο
pigadakia_16
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης
pigadakia_11
Η Νίκη Κεραμέως, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Άκης Σκέρτσος και η Δόμνα Μιχαηλίδου

Κλείσιμο
Με εξαίρεση τον υφυπουργό Εργασίας, Πάνο Τσακλόγλου, ο οποίος ορκίστηκε με πολιτικό όρκο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όλοι οι υπόλοιποι ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο. Μάλιστα, όταν ολοκληρώθηκε η τελετή του θρησκευτικού όρκου, οι υπουργοί ήταν ιδιαίτερα «ζωηροί» και ζητήθηκε ευγενικά από την κ. Σακελλαροπούλου να κάνουν ησυχία ώστε να προχωρήσουν στην ορκωμοσία του κ. Τσακλόγλου.

Από τα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν, μετά την ορκωμοσία, ιδιαίτερα δημοφιλές ήταν εκείνο του Μάκη Βορίδη - Γιάννη Μπρατάκου, οι οποίοι έκατσαν στους καναπέδες πιο πίσω. Από εκεί πέρασαν σχεδόν όλοι οι υπουργοί όπως ο Δημήτρης Καιρίδης, ο Νίκος Δένδιας, η Νίκη Κεραμέως, ο Νότης Μηταράκης, η υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ενώ ακολούθησε μετά και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

pigadakia_23
Ο Νίκος Δένδιας με τον Μάκη Βορίδη
pigadakia_24
Η Νίκη Κεραμέως φτιάχνει τη γραβάτα του Γιώργου Γεραπετρίτη υπό το βλέμμα της Μαρίας Κεφάλα
pigadakia_25
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Νότης Μηταράκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Μπρατάκος
pigadakia_26
Ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Μπρατάκος
pigadakia_30
Ο Γιάννης Μπρατάκος με την Νίκη Κεραμέως
pigadakia_29
Ο Νίκος Δένδιας, ο Μάκης Βορίδης και ο Γιάννης Μπρατάκος
pigadakia_28
Ο Σταύρος Παπασταύρου

Λίγο πιο εκεί, θα έβλεπε κανείς ένα άλλο πηγαδάκι του Κωστή Χατζηδάκη ο οποίος για αρκετή ώρα συνομιλούσε με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Οι δύο άντρες, είχαν σχεδόν απομονωθεί απορροφημένοι από την συζήτηση τους.
pigadakia_17
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με την Σοφία Ζαχαράκη και τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
pigadakia_21
Ο Παύλος Μαρινάκης με τον Βασίλη Κικίλια
pigadakia_22
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με τον Γιάννη Κεφαλογιάννη
pigadakia_32
Η Έλενα Ράπτη
pigadakia_35
Αλεξάνδρα Σδούκου
pigadakia_39
Η Λίνα Μενδώνη με τον Κώστα Σκρέκα

Ιδιαίτερα θερμός με τον Γιώργο Φλωρίδη, ήταν ο Μάκης Βορίδης. Ο υπουργός Επικρατείας, όταν είδε τον υπουργό Δικαιοσύνης, σηκώθηκε όρθιος λέγοντας «επιτέλους! Σηκώνομαι» και ακολούθησε αγκαλιά και ολιγόλεπτη συζήτηση. Μάλιστα, ο κ. Φλωρίδης, αποκάλυψε ότι εκτός από τη μεγάλη αγάπη για την νομική επιστήμη, τους συνδέει και κοινή καταγωγή από την Βόρεια Ελλάδα.

Από τα πρόσωπα που δέχθηκαν θερμά συγχαρητήρια από όλους ήταν ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Πρόκειται για ένα αντικείμενο που ο Δημήτρης Παπαστεργίου γνωρίζει καλά, αφού μέχρι την είσοδό του στην κεντρική πολιτική σκηνή, είχε αναγάγει τα Τρίκαλα σε έξυπνη πόλη, προχωρώντας σε σειρά καινοτομιών που δεν άφηναν ασυγκίνητο τον διεθνή και εγχώριο τύπο.
pigadakia_54
Η Βιβή Χαραλαμπογιάννη και ο Μάριος Θεμιστοκλέους
pigadakia_53
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, η Αλεξάνδρα Σδούκου και η Έλενα Ράπτη
pigadakia_52
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και η Λίνα Μενδώνη
pigadakia_48_2
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άδωνις Γεωργιάδης, η Λίνα Μενδώνη και η Σοφία Ζαχαράκη
pigadakia_47_2
Ο Νίκος Παπαθανάσης και ο Σταύρος Παπασταύρου
pigadakia_44_2
Ο Γιώργος Φλωρίδης με τον Νότη Μηταράκη και τον Γιάννη Οικονόμου
pigadakia_43
Αριστερά κάθεται ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πάνω του ο Μάκης Βορίδης και ο Χάρης Θεοχάρης

Πάντως, δεν έλειπαν και τα φιλικά πειράγματα για τον κ. Παπαστεργίου. Σε «οικογενειακή» φωτογραφία με τον Μάκη Βορίδη και άλλα στελέχη της κυβέρνησης, ο υπουργός Επικρατείας, ανέφερε χαριτολογώντας ότι πρέπει να μπει στο κέντρο ο κ. Παπαστεργίου, θέλοντας να αστειευτεί με πολιτικούς συμβολισμούς.

Αφού ολοκληρώθηκε η εθιμοτυπική διαδικασία, οι οικογένειες των υπουργών βρέθηκαν ανάμεσα στους υπουργούς. Πολλά ήταν και τα παιδιά υπουργών που βρέθηκαν εκεί για να δουν τους γονείς τους. Για παράδειγμα, οι δύο γιοι του Άδωνι Γεωργιάδη, μαζί με την μητέρα τους και σύζυγο του υπουργού, Ευγενία Μανωλίδου. Επίσης, ήταν η Τζένη Μπαλατσινού, σύζυγος του Βασίλη Κικίλια. Και από τους συζύγους, παρών ήταν ο Μίνως Μάτσας ο οποίος παρακολούθησε από την πρώτη σειρά την σύζυγο του, Όλγα Κεφαλογιάννη να ορκίζεται υπουργός Τουρισμού.

Ιδιαίτερα συγκινημένος και χαρούμενος ήταν και ο γιός του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Την ομοιότητα πατέρα – γιού σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι «και στην έρημο σαχάρα να ήμουν θα ήξερα ότι αυτός είναι ο γιός του Χρυσοχοϊδή».

Τις εντυπώσεις κέρδισε, ωστόσο, η κόρη του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, η οποία θα γίνει ενός έτους σε λίγο καιρό. Δίπλα στον πατέρα τους, βρέθηκαν και οι δύο κόρες του Νίκου Χαρδαλιά, τις οποίες συνόδευε η σύζυγος του.
DSC_7484
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το παιδί του Κωνσταντίνου Κυρανάκη

Όπως ήταν φυσικό σε τέτοιες περιστάσεις, τα φλας άναψαν αλλά δεν έλειψαν και οι σέλφι. Αρκετοί θέλησαν να φωτογραφηθούν με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Άλλοι επέλεξαν να βγάλουν και με τις οικογένειες τους αναμνηστικές φωτογραφίες.

Τέλος, μοναδική απούσα ήταν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη. Όπως γνωστοποίησε από τον προσωπικό της λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βρέθηκε θετική στον covid. Η κ. Αγαπηδάκη, όταν αναρρώσει, θα ορκιστεί και εκείνη με τη σειρά της στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε περίπου στις 2 το μεσημέρι και όλοι οι υπουργοί αποχώρησαν ώστε να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα. Αύριο στις 11 το πρωί, το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει για πρώτη φορά υπό τον πρωθυπουργό στην πλήρη σύνθεση του στο Μέγαρο Μαξίμου.


Ειδήσεις σήμερα:

Μητέρα στο Μίσιγκαν έπνιγε το 2χρονο παιδί της σε μπανιέρα και το έσωσαν αστυνομικοί - Σκληρό βίντεο

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση - «Καλή αρχή» ευχήθηκε ο Μητσοτάκης

Τα 4 νομοσχέδια και τα μέτρα έκπληξη τις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης