Σουηδία: «Σε προσωρινή παύση» η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ

Σουηδία: «Σε προσωρινή παύση» η διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας τόνισε πως η κυβέρνηση της χώρας εργάζεται για να αμβλύνει την οργή της Τουρκίας, μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών σε Στοκχόλμη και Κοπεγχάγη

nato_sweden
Σε παύση έθεσε η Σουηδία τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ, έπειτα από τα γεγονότα μέσα στην εβδομάδα, όπως δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών της σκαδιναβικής χώρας, Τομπάιας Μπίλστρομ.

«Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων οδήγησαν προσωρινά τη διαδικασία σε παύση», δήλωσε ο Μπίλστρομ στην εφημερίδα Expressen, προσθέτοντας ότι η σουηδική κυβέρνηση επενδύει τώρα ενέργεια και χρόνο για να προσπαθήσει να «ξεκολλήσει» τη διαδικασία.

Ο Μπίλστρομ δήλωσε το Σάββατο στη σουηδική τηλεόραση ότι το υπουργείο Εξωτερικών είχε αφιερώσει πολλή δουλειά για να αντιμετωπίσει την τουρκική οργή των τελευταίων εβδομάδων κατά της Σουηδίας και ότι μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος «για να υποχωρήσει αυτό το αντι-σουηδικό συναίσθημα». Η Σουηδία υπέστη σημαντικό πλήγμα στην προσπάθειά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ μετά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, όπου σημειώθηκαν διαδηλώσεις κατά του Τούρκου προέδρου Ερντογάν και κάψιμο αντιγράφου του Κορανίου στη Στοκχόλμη και την Κοπεγχάγη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ανέφερε τη Δευτέρα ότι η Σουηδία δεν θα πρέπει να περιμένει την υποστήριξη της Άγκυρας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενώ μια συνάντηση μεταξύ της Τουρκίας, της Σουηδίας και της Φινλανδίας που είχε προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Ειδήσεις σήμερα:

Έως και 3,5 δισ. βαρέλια οι δυνητικοί πόροι υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Έρχεται έξτρα μπόνους για τους συνταξιούχους πριν από το Πάσχα - Ποιες ομάδες θα επωφεληθούν

Ο ασυγκράτητος Παπαφλέσσας και η συνέλευση της Βοστίτσας στις 26 - 29 Ιανουαρίου 1821 που πυροδότησε την Επανάσταση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης