Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Υπάρχουν κάποιοι στη Ρωσία που διερωτώνται αν μπορούν να συνεχίσουν

Πόλεμος στην Ουκρανία - ΗΠΑ: Υπάρχουν κάποιοι στη Ρωσία που διερωτώνται αν μπορούν να συνεχίσουν

Η Ουάσινγκτον επαναλαμβάνει τη στήριξή της στην Ουκρανία 

ukraine23
Στη Ρωσία υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αν θα εξαπολύσει ή όχι μια αντεπίθεση στην Ουκρανία, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αλλά επανέλαβε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει τη στήριξή της προς το Κίεβο ανεξάρτητα από το ποιο σενάριο θα επιλεγεί.

«Ασφαλώς υπάρχουν κάποιοι (εντός Ρωσίας) οι οποίοι νομίζω ότι θέλουν να συνεχίσουν τις επιθέσεις στην Ουκρανία. Υπάρχουν άλλοι που πράγματι διερωτώνται για τις δυνατότητες της Ρωσίας να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αρχιστράτηγος της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό The Economist ότι η Ρωσία προετοιμάζει 200.000 νέους στρατιώτες για μια μεγάλη επίθεση που μπορεί να αρχίσει από ανατολάς, νότια ή ακόμη από την Λευκορωσία από τον Ιανουάριο, αλλά πιο πιθανόν την άνοιξη.

Πούτιν: Θέτει την Τετάρτη τους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας για το 2023

Τους στρατιωτικούς στόχους της Ρωσίας για το επόμενο έτος, αφού προηγουμένως αξιολογήσει τα δεδομένα στον πόλεμο της Ουκρανίας, θα θέσει ο Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη, στη διάρκεια συνάντησης με ανώτερους αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κλείσιμο
«Στις 21 Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει μια διευρυμένη συνεδρίαση με αξιωματούχους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Εκεί, θα συνοψιστεί το έργο των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων το 2022 και θα τεθούν τα καθήκοντα για το επόμενο έτος», ανέφερε το Κρεμλίνο την Τρίτη.

Κεντρικός ομιλητής της σύσκεψης θα είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Θα αναφερθεί στην πρόοδο της ειδικής επιχείρησης, στην ποσότητα των όπλων και του εξοπλισμού που έλαβαν τα στρατεύματα κατά το περασμένο έτος, στην κατασκευή των στρατιωτικών υποδομών, στα αποτελέσματα των διεθνών δραστηριοτήτων του υπουργείου και στην κοινωνική ασφάλιση του στρατιωτικού προσωπικού», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης

Φθηνότερο το «καλάθι του νοικοκυριού» στην Ελλάδα σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό Νότο

Έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις τον Ιανουάριο - Παραμένει ο Φλώρος στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης