Ρωσία: Πολιτική απόφαση χωρίς οικονομικά κριτήρια το πλαφόν της ΕΕ στο αέριο, λέει η Μόσχα

Ρωσία: Πολιτική απόφαση χωρίς οικονομικά κριτήρια το πλαφόν της ΕΕ στο αέριο, λέει η Μόσχα

Η Ρωσία θα περιμένει να μελετήσει όλα τα έγγραφα και να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, πριν αντιδράσει, τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ

fysiko_aerio_new_xr
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε άλλη μια πολιτική απόφαση, συμφωνώντας σε ένα ανώτατο όριο τιμής στο φυσικό αέριο, το οποίο δεν αποτελεί οικονομικό μέτρο και ενέχει κινδύνους για την προμήθειά του στην ευρωπαϊκή αγορά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Νόβακ.

«Πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια ακόμη πολιτική απόφαση και όχι οικονομική», δήλωσε ο Νόβακ, σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕ να εισαγάγει ανώτατο όριο στις τιμές του φυσικού αερίου στα 180 ευρώ.

«Παρεμπιπτόντως, ο πρόεδρος Πούτιν μίλησε γι' αυτό στο ρωσικό ενεργειακό φόρουμ, όπως θυμάστε, αναφέροντας τον Μίλτον Φρίντμαν, κάτοχο του βραβείου Νόμπελ, για το γεγονός ότι αν θέλετε να δημιουργήσετε έλλειψη ντομάτας, τότε εισάγετε ένα ανώτατο όριο τιμών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Νόβακ, μια παρόμοια κατάσταση συμβαίνει με το φυσικό αέριο στην ΕΕ. Εάν οι «Ευρωπαίοι συνάδελφοι θέλουν να μην υπάρχει αέριο στην Ευρώπη για να μεταφερθεί σε άλλες αγορές, τότε εισάγουν περιορισμούς», πρόσθεσε.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε επίσης ότι «τώρα είναι απαραίτητο να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση, καθώς υπάρχουν πλέον πολλές αβεβαιότητες που σχετίζονται με αυτή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Πριν μιλήσουμε για την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας στο ανώτατο όριο τιμών φυσικού αερίου που συμφωνήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε όλα τα νομικά έγγραφα που δεν είναι ακόμη διαθέσιμα» συμπλήρωσε ο Νόβακ.


Ειδήσεις σήμερα

Τουρκική προεδρία: Έχουν ληφθεί αποφάσεις για νέα μαζική παραγωγή Tayfun

Συμμορία 13χρονων έκανε bullying σε συμμαθητή τους - Είπαν ψέματα ότι τους απείλησε ο πατέρας του με καραμπίνα

Αντίστροφη μέτρηση για την πληρωμή της πρώτης δόσης του επιδόματος θέρμανσης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης