Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αργεντινής έκρινε την Τρίτη την αντιπρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντεζένοχη για διαφθορά σε υπόθεση που σχετίζεται με αναθέσεις δημοσίων έργων στη διάρκεια της προεδρικής θητείας της (2007-2015).
Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 12 ετών, ενώ η αντιπρόεδρος Κίρσνερ αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος της και χαρακτήρισε «πολιτικά υποκινούμενη» τη δίκη.
Αντιπρόεδρος της χώρας και πρόεδρος της Γερουσίας από το 2019, η Κριστίνα Κίρσνερ χαίρει ασυλίας, την οποία μπορεί να άρει μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο εφόσον επικυρώσει την καταδίκη της. Αν δεν συμβεί αυτό, η Κίρσνερ θα μπορέσει να είναι υποψήφια στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2023, αν και προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν προτίθεται να το πράξει.
Θεωρείται βέβαιο πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, οπότε η δικαστική περιπέτεια αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια.
Ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες είναι αρκετό για να καταλάβεις γιατί χιλιάδες άνθρωποι επιστρέφουν ξανά και ξανά. Όχι μόνο για έναν αγώνα, αλλά για μια εμπειρία που έχει εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς του αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.
Σε έναν κλάδο που αναπτύσσεται διαρκώς και αναζητά καταρτισμένους επαγγελματίες, η LE MONDE συνδυάζει εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτική εμπειρία και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.