Βρετανία - Οδηγίες προς... γκέι οπαδούς που θα πάνε στο Μουντιάλ: «Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ

Βρετανία - Οδηγίες προς... γκέι οπαδούς που θα πάνε στο Μουντιάλ: «Μην προκαλείτε» λέει ο νέος Βρετανός ΥΠΕΞ

Ο Τζέιμς Κλέβερλι προκάλεσε αντιδράσεις, καθώς ζήτησε από τους οπαδούς να είναι... σεμνοί και ταπεινοί, όταν επισκεφθούν το Κατάρ

cleverly1
«Μην προκαλείτε», το μήνυμα του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι προς τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του Μουντιάλ που ετοιμάζουν σιγά-σιγά τις βαλίτσες τους για το Κατάρ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», o Τζέιμς Κλέβερλι έσπευσε να δηλώσει ότι χρειάζεται «ευελιξία και συμβιβασμός» και από τις δύο πλευρές σε μια χώρα που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα, δέχτηκε δριμεία κριτική για τις συμβουλές που έδωσε στους ομοφυλόφιλους οπαδούς της «στρογγυλής θεάς», ότι δηλαδή πρέπει να προσέχουν τη συμπεριφορά τους και να σέβονται τα ήθη του Εμιράτου.

Ο Κλέβερλι υπογράμμισε ακόμη ότι το Κατάρ έδειξε προθυμία να κάνει συμβιβασμούς επιτρέποντας σε άτομα που κανονικά θα διώκονταν για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις να παρευρεθούν στο μέγα αθλητικό γεγονός που ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο γνωστός Βρετανός ακτιβιστής της διεμφυλικής κοινότητας «LGBTQ» Πίτερ Τάτσελ έγραψε στα social media ότι είχε συλληφθεί στο Κατάρ επειδή έκανε ειδική μνεία στο θέμα της ποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας.

«Έχω μιλήσει με τις αρχές του Κατάρ για τους ομοφυλόφιλους οπαδούς του ποδοσφαίρου που θα παρακολουθήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο και για το πώς θα συμπεριφέρονται γενικότερα σε όλους του φαν του ποδοσφαίρου . Θέλουν να βεβαιωθούν ότι οι οπαδοί θα είναι ασφαλείς και θα διασκεδάσουν. Και ξέρουν ότι αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνουν κάποιους συμβιβασμούς αναφορικά με το ότι βρίσκονται σε μια ισλαμική χώρα, με ένα πολύ διαφορετικό σύνολο πολιτιστικών κανόνων από τους δικούς μας», εξήγησε ο Βρετανός υπουργός.

Κλείσιμο
«Ένα από τα πράγματα που θα έλεγα για τους οπαδούς του ποδοσφαίρου είναι, ξέρετε, να σέβεστε την διοργανώτρια χώρα. Οι αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες θα μπορούν να είναι ο εαυτός τους και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο, και νομίζω ότι, με λίγη ευελιξία και συμβιβασμούς και από τις δύο πλευρές, μπορεί να διεξαχθεί ένα ασφαλές και συναρπαστικό Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου» πρόσθεσε.

Τόνισε επίσης ότι εάν του το επιτρέψει το πρόγραμμά του, θα παρευρεθεί στο Μουντιάλ.

Τέλος έσπευσε να επικρίνει τον επικεφαλής των Εργατικών, σερ Κιρ Στάρμερ, όταν δήλωσε ότι δεν πρόκειται να επισκεφθεί το Κατάρ εξαιτίας του βεβαρημένου ιστορικού του σε θέματα ομοφυλοφιλίας και άλλων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Από την πλευρά της, η «σκιώδης» υπουργός ψηφιακού, πολιτισμού, μέσων ενημέρωσης και αθλητισμού, Λούσι Πάουελ χαρακτήρισε τα σχόλια του Κλέβερλι ως «σοκαριστικά κουφά».

«Ο αθλητισμός πρέπει να είναι ανοιχτός σε όλους. Πολλοί οπαδοί θα αισθανθούν ότι δεν μπορούν να παρευρεθούν σε αυτό το τουρνουά για να επευφημήσουν την ομάδα τους λόγω της στάσης του Κατάρ απέναντι σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και των δικαιωμάτων της διεμφυλικής κοινότητας (LGBT)» δήλωσε ειδικότερα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορωνοϊός: «Καμπανάκι» EMA για νέο κύμα της πανδημία τις επόμενες εβδομάδες στην Ευρώπη

Επίθεση με καυστικό υγρό στην Κρήτη: Δείτε τα μηνύματα μίσους που αντάλλασσε η 38χρονη με τον αδερφό του θύματος

Ελληνική αγορά ακινήτων: Πού θα πάνε οι τιμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης