Διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

Διαπραγματεύσεις της Άγκυρας με τη Ρωσία για δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στην Τουρκία

Η Σινώπη χαρακηρίζεται από ρωσική εταιρεία ατομικής ενέργειας ελκυστική τοποθεσία για την κατασκευή μεγάλου πυρηνικού σταθμού

e728a2aa7bea81a3562dc3dbd937b9cf-696x464_jpg_pagespeed_ce_pmzpc0vmu4
Σε ανακοινώσεις περί έναρξης διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη προχώρησε η ρωσική εταιρεία Rosatom.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην τουρκική ιστοσελίδα T24, ο Αλεξέι Λιχατσόφ, Γενικός Διευθυντής της Rosatom, της κρατικής εταιρείας ατομικής ενέργειας της Ρωσίας, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Σινώπη.

Σε δηλώσεις του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, τόνισε ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατασκευάσει το δεύτερο πυρηνικό εργοστάσιό της στη Σινώπη.

Ο Λιχατσόφ χαρακτήρισε τη Σινώπη ελκυστική τοποθεσία για την κατασκευή ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού με τέσσερις μονάδες παραγωγής ενέργειας, κάτι που είναι γνωστό σε όλους όσοι εργάζονται στον πυρηνικό τομέα.

Κλείσιμο
«Λαμβάνοντας υπόψη τη μελλοντική παρουσία ενός μεγάλου πυρηνικού σταθμού, έχουμε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους επιχειρηματικούς εταίρους μας για να διαμορφώσουμε προσεγγίσεις όσον αφορά τη δημιουργία τεχνολογικών συμμαχιών, την επενδυτική πολιτική και τη διαμόρφωση της τουρκικής αγοράς ενέργειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λιχατσόφ.

Ειδήσεις σήμερα:

Τα στοιχεία που αποκάλυψαν τον εφιάλτη του 4χρονου στο Αγρίνιο - «Έβλεπε αγκαλιές και έτρεμε»

Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους για τον βιασμό της 12χρονης

Κατηγορητήριο καταπέλτης για τη μητέρα της 12χρονης - Blindchat, SMS και ο μυστηριώδης «ΑΜ»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης