Ο επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, Κιρίλο Μπουντάνοφ, δήλωσε ότι το ποσοστό των απελευθερωθέντων αιχμαλώτων πολέμου που υπέστη ρωσικά βασανιστήρια είναι αρκετά υψηλό.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την ανταλλαγή περίπου 300 αιχμαλώτων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι είπε ότι πολλοί από τους Ουκρανούς που απελευθερώθηκαν έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία
Από την πλευρά του ο Μπουντάνοφ συμπλήρωσε ότι «έπεσαν θύματα άγριου βασανισμού».
Αργά την Τετάρτη οι δύο χώρες, Ρωσία και Ουκρανία, συμφώνησαν στην ανταλλαγή περίπου 300 κρατουμένων και από τις δύο πλευρές, στην πλειονότητά τους Ουκρανών. Μεταξύ τους ήταν και πολλοί από τους αξιωματικούς που είχαν δώσει μάχη στο εργοστάσιο Αζοφστάλ, πριν αιχμαλωτιστούν από τις ρωσικές δυνάμεις. Από τις εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αυτοί τουλάχιστον οι πρώην κρατούμενοι φαίνονταν ταλαιπωρημένοι, αλλά χωρίς εμφανή προβλήματα.
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Η NOMOS, η πιο αξιόπιστη και πλήρης βάση νομικής πληροφόρησης στην Ελλάδα, παρουσίασε τον NOMOS AI Partner, έναν ψηφιακό συνεργάτη που υποστηρίζει τον σύγχρονο νομικό για ταχύτερη έρευνα, βαθύτερη ανάλυση και πιο αποτελεσματική καθημερινή εργασία.