Μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ: Ένας 70χρονος Μεξικανός και μια ραβίνος σε συναγωγή είναι 2 από τα 6 θύματα της επίθεσης

Μακελειό στο Χάιλαντ Παρκ: Ένας 70χρονος Μεξικανός και μια ραβίνος σε συναγωγή είναι 2 από τα 6 θύματα της επίθεσης

Η αμερικανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει θέσει υπό κράτηση τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης

man
Ανάμεσα στα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον ανθρώπων που συμμετείχαν ή παρακολουθούσαν την παρέλαση για την αμερικανική εθνική εορτή της 4ης Ιουλίου στο Χάιλαντ Παρκ, προάστιο του Σικάγου, ήταν μια ραβίνος σε συναγωγή και ένας άνδρας στα 70 του, που είχε πάει στο Σικάγο από το Μεξικό για να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Ο Νικολάς Τολέδο είναι το πρώτο θύμα που αναγνωρίστηκε χθες το βράδυ από την οικογένειά του μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ένας ένοπλος με ισχυρό τουφέκι από την ταράτσα εμπορικού καταστήματος εναντίον οικογενειών που βρίσκονταν στην παρέλαση σκοτώνοντας έξι και τραυματίζοντας πάνω από 36.

Ο φερόμενος ως δράστης κατονομάστηκε ως Ρόμπερτ («Μπόμπι») Κρίμο ο 3ος, κάτοικος της περιοχής, 22 ετών.

«Ο παππούς μου, ο Νικολάς Τολέδο, πατέρας οκτώ παιδιών και παππούς πολλών, μας άφησε σήμερα το πρωί στις 4 Ιουλίου, μια ημέρα που θα ήταν οικογενειακής χαράς μετατράπηκε σε έναν φρικτό εφιάλτη για όλους μας», έγραψε η εγγονή του Σοχίλ Τολέδο. «Ο Νικολάς ήταν ένας στοργικός, δημιουργικός, περιπετειώδης και αστείος άνθρωπος. Εμείς η οικογένειά του είμαστε συντετριμμένοι, μουδιασμένοι», σημείωσε.

Η οικογένειά του άνοιξε λογαριασμό στη σελίδα GoFundMe για τη συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να επαναπατριστεί η σορός του στο Μεξικό. Μέχρι σήμερα το πρωί είχαν συγκεντρωθεί 33.000 δολάρια.

Ο Τολέδο, περίπου 70 ετών, επισκεπτόταν την οικογένειά του τον τελευταίο μήνα. Πέρασε τις τελευταίες ημέρες της ζωής του κολυμπώντας και ψαρεύοντας μαζί με συγγενείς του, όπως είπε στα μέσα ενημέρωσης η οικογένειά του. Κάποιοι συγγενείς του τραυματίστηκαν από την επίθεση, αλλά αναμένεται να επιβιώσουν, μετέδωσε το CBS του Σικάγο.

Ένα ακόμη θύμα της επίθεσης που ταυτοποιήθηκε ήταν η Τζάκι Σάντχαϊμ, μια ραβίνος στη συναγωγή του Χάιλαντ Παρκ.

Κλείσιμο
Τον θάνατό της επιβεβαίωσε με email προς τα μέλη της η Συναγωγή North Shore Congregation Israel, που βρίσκεται στο Ιλινόι.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την θλίψη μας για τον θάνατο της Τζάκι και το πόσο συμπάσχουμε με την οικογένειά της και τους αγαπημένους της. Το έργο της Τζάκι, η καλοσύνη και η ζεστασιά της μας άγγιξαν όλους--από τα διδάγματά της στο νηπιαγωγείο Gates of Learning ως την καθοδήγηση αναμέτρητων από εμάς σε στιγμές χαράς και θλίψης στη ζωή μας, όλα αυτά με διαρκή αφοσίωση», προστίθεται στην ανακοίνωση. Η συναγωγή ανακοίνωσε ότι η Τζάκι Σάντχαϊμ αφήνει πίσω της τον σύζυγο και την κόρη της.

Η αμερικανική αστυνομία επιβεβαίωσε πως έχει θέσει υπό κράτηση τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ. Εκατοντάδες αστυνομικοί συμμετείχαν στο ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστεί ο ένοπλος. Οι αρχές δημοσιοποίησαν φωτογραφία του νεαρού λευκού με αποστεωμένο πρόσωπο στο οποίο διακρίνονται διάφορα τατουάζ. Έπειτα από σύντομη καταδίωξη του αυτοκινήτου του, ο ύποπτος τέθηκε υπό κράτηση. Ο νεαρός είχε παρουσία σε διάφορους ιστότοπους, όπου αυτοσυστηνόταν ως μουσικός του Σικάγου με το ψευδώνυμο «Awake the rapper». Τα κίνητρά του είναι άγνωστα σε αυτό το στάδιο.

Χθες Δευτέρα, αργία στις ΗΠΑ, εκατοντάδες κάτοικοι, ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά και βρέφη, είχαν πάρει θέση στα πεζοδρόμια του Χάιλαντ Παρκ για να παρακολουθήσουν, την παραδοσιακή παρέλαση για τη γιορτή της ανεξαρτησίας.

Ενώ παρέλαυναν μαθητικές μπάντες, ακούστηκαν ριπές όπλου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ο νεαρός άνοιξε πυρ από την οροφή εμπορικού στο οποίο είχε ανέβει από τη σκάλα της πυρασφάλειας. Αφού άνοιξε πυρ, τράπηκε σε φυγή.

Πέντε άνθρωποι, όλοι ενήλικοι, σκοτώθηκαν επιτόπου, ο έκτος υπέκυψε αφού διακομίστηκε σε νοσοκομείο. Τουλάχιστον 26 τραυματίες –μεταξύ 8 και 85 ετών– παραλήφθηκαν από τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και ορισμένοι, ανάμεσά τους ένα παιδί, βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανέφερε ιατρική πηγή.

Οι εορτασμοί ανεστάλησαν αμέσως σε πολλές κοντινές πόλεις, όπου οι αρχές έκλεισαν τις παραλίες και κάλεσαν τους πολίτες να επαγρυπνούν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

15χρονη ζούσε με 40 γάτες σε σπίτι «υγειονομική βόμβα» στην Θεσσαλονίκη

Έκρηξη βόμβας σε εν κινήσει όχημα στην Κύπρο - Στο νοσοκομείο ο 30χρονος οδηγός

Χωρίς εισοδηματικά κριτήρια οι επιδοτήσεις ρεύματος για τον Ιούλιο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης