Τσεχία: Λέει «ναι» σε νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Τσεχία: Λέει «ναι» σε νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Φέρει το όνομα του  Σεργκέι Μαγκνίτσκι, δικηγόρου που κατήγγειλε Ρώσους αξιωματούχους για φοροδιαφυγή και κατέληξε να πεθάνει στη φυλακή - Ακολουθούν το παράδειγμα νόμων που εγκρίθηκαν σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Βρετανία

czech5226
Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο με βάση το οποίο θα επιτρέπεται η επιβολή κυρώσεων σε άτομα ή νομικές οντότητες που κρίνεται ότι παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιαν Λιπάφσκι.

Το νομοσχέδιο, που βασίστηκε σε παρόμοιους νόμους οι οποίοι εγκρίθηκαν στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανία με αφορμή την υπόθεση του Ρώσου δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, θα δίνει επίσης στην κυβέρνηση τη δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις σε πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις τρομοκρατίας ή κυβερνοεπιθέσεων.

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι και θα παραμείνουν προτεραιότητά μας. Το νομοσχέδιο οδεύει τώρα προς την Κάτω Βουλή», έγραψε ο Λιπάφσκι στο Twitter.

Το νομοσχέδιο θα πρέπει να εγκριθεί και από τα δύο Σώματα του τσεχικού κοινοβουλίου (άνω και κάτω Βουλή) και στη συνέχεια να επικυρωθεί από τον πρόεδρο ώστε να τεθεί σε εφαρμογή.

Ο πρώτος παρόμοιος νόμος που εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το 2012 φέρει το όνομα του Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ενός δικηγόρου που συνελήφθη και πέθανε στη φυλακή στη Ρωσία το 2009 αφού κατήγγειλε Ρώσους αξιωματούχους για φοροδιαφυγή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ανάλυση Le Figaro για τις τουρκικές προκλήσεις: Το φιτίλι καίει ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα

«Ο 42χρονος έβγαλε το μαχαίρι και τον σκότωσε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τη δολοφονία στην Ξάνθη

Αυτός είναι ο 22χρονος που μαχαίρωσε ιδιοκτήτρια καταστήματος στο Μενίδι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης