Νότια Αφρική: Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 50% και πλέον μέσα σε 24 ώρες

Νότια Αφρική: Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 50% και πλέον μέσα σε 24 ώρες

Η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται σε δύο υποπαραλλαγές της Omicron

pandemic_south
Ο αριθμός των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Νότια Αφρική αυξήθηκε κατά 50% και πλέον μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες Πέμπτη, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται σε δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων κατέγραψε 9.757 μολύνσεις στη χώρα, αριθμό αυξημένο κατά 50% σε σύγκριση με τα 6.170 που είχαν καταμετρηθεί προχθές Τετάρτη. Κατά την ίδια πηγή, ο δείκτης θετικότητας των εξετάσεων αυξήθηκε αλματωδώς στο 25,9%, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων μηνών. Το τελευταίο 48ωρο, υπέκυψαν 7 ασθενείς εξαιτίας της COVID-19.

Η Νότια Αφρική, επισήμως η χώρα που έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού σε όλη τη μαύρη ήπειρο, γνωρίζει νέα έξαρσή της, προειδοποίησε στα τέλη Απριλίου το Κέντρο για την Καινοτομία και την Αντίδραση στις Επιδημίες (CERI).

Η χώρα των σχεδόν 60 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πλήρως παραμένει κάτω από το 45%, μετρά επισήμως κάπου 100.350 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 3,8 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Στις αρχές Μαρτίου, η χώρα πέρασε 48 ώρες χωρίς κανέναν θάνατο εξαιτίας της COVID-19, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020. Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόσα ανακοίνωσε στις αρχές Απριλίου την άρση όλων των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, η μολυσματικότητα των οποίων μένει να εξακριβωθεί, ενοχοποιούνται για τη νέα έξαρση της πανδημίας.

«Οι νοτιοαφρικανοί επιστήμονες οι οποίοι ταυτοποίησαν την Όμικρον στο τέλος της περασμένης χρονιάς ενημέρωσαν για άλλες δύο υποπαραλλαγές της Όμικρον, τις BA.4 και BA.5, οι οποίες προκαλούν κατακόρυφη άνοδο των κρουσμάτων στη Νότια Αφρική», δήλωσε προχθές Τετάρτη ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Κλείσιμο
Χθες η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο, την επομένη της ανακοίνωσης της πως το μέτρο αυτό αίρεται, που απέδωσε σε «ατυχές και λυπηρό ανθρώπινο λάθος», ζητώντας συγγνώμη για τη «σύγχυση».



Ειδήσεις σήμερα:

Σε κίνδυνο φτώχειας οι μονογονεϊκές οικογένειες στην Ελλάδα

Συνέδριο νέας εποχής ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής

«Ρωγμές» στην Ορθοδοξία από τον «φιλοπόλεμο» Κύριλλο και τα σχέδια για την «Τρίτη Ρώμη»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης