Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται οΡομάν Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει αναλάβει ρόλο «ειρηνοποιού» τις τελευταίες εβδομάδες στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μάλιστα, ο Ρώσος ολιγάρχης συζήτησε, πριν την έναρξη του νέου γύρου των ρωσο-ουκρανικών διαπραγματεύσεων με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Στο μεταξύ, οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Οι δύο αντιπροσωπείες κάθονται απέναντι η μία από την άλλη σε ένα μεγάλο τραπέζι.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τις αντιπροσωπείες δηλώνοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν "νόμιμες ανησυχίες", ενώ τόνισε ότι "εναπόκειται και στις δύο πλευρές να τερματίσουν αυτή την τραγωδία".
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας - οι πρώτες που διεξάγονται διά ζώσης εδώ και περισσότερες από δεκαπέντε ημέρες - αναμένεται να είναι δύσκολες και δεν υπάρχουν πολλές προσδοκίες ότι θα έχουν αποτελέσματα.
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»