Γερμανία: Αποχώρησε από τo κόμμα της Αριστεράς ο πρώην πρόεδρός του Όσκαρ Λαφοντέν
Το ιστορικό στέλεχος δήλωσε ότι το Die Linke «έχει σήμερα παραιτηθεί από την αξίωση να παρουσιάσει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας»
Την αποχώρησή του από τηνΑριστερά (Die Linke) ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα ο συνιδρυτής και πρώην πρόεδρός της Όσκαρ Λαφοντέν, δηλώνοντας ότι το κόμμα «έχει σήμερα παραιτηθεί από την αξίωση να παρουσιάσει μια αριστερή εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας».
Στην ανακοίνωσή του ο 78χρονος Λαφοντέν τονίζει ότι ο ίδιος ήθελε να υπάρχει στο πολιτικό φάσμα μια εναλλακτική στην πολιτική κοινωνικής ανασφάλειας και ανισότητας και για αυτό ίδρυσε την Αριστερά, αλλά διαπιστώνει ότι σήμερα το κόμμαέχει παραιτηθεί από αυτή την αξίωση. Με την απόφασή του αυτή, το ιστορικό στέλεχος τερματίζει την πολιτική του καριέρα, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Ζάαρλαντ στις 27 Μαρτίου.
Ο κ. Λαφοντέν παραιτήθηκε από πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) το 1999, έπειτα από διαφωνία με τον τότε καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ, και το 2005 αποχώρησε από το SPD και το ομοσπονδιακό υπουργείο Οικονομικών για να ιδρύσει την Αριστερά, ενώνοντας το δυτικογερμανικό κόμμα«Εργασία και Κοινωνική Δικαιοσύνη» (WASG) με το ανατολικογερμανικό κόμμα PDS.
Η τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και οι πρωτοπόρες επιχειρήσεις δημιουργούν νέα δεδομένα στην αγροτική παραγωγή, συνδυάζοντας την αποδοτικότητα, με τη βιωσιμότητα και την παραγωγή με την αειφορία. Διότι η γεωργία του 21ου αιώνα οφείλει να είναι έξυπνη.
Ανακαλύπτουμε νέες συνταγές για cocktails χωρίς αλκοόλ συνδυάζοντας φρούτα, αρωματικά και φυσικώς ανθρακούχο νερό - Δημιουργούμε μοναδικούς συνδυασμούς για κάθε γιορτινή στιγμή, βήμα βήμα.