H Google αγοράζει γραφεία 1 δισ. δολαρίων στο Λονδίνο

H Google αγοράζει γραφεία 1 δισ. δολαρίων στο Λονδίνο

Ο νέος χώρος βρίσκεται στο King’s Cross και αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια – Πλέον ο τεχνολογικός κολοσσός θα μπορεί να υποδεχθεί 10.000 εργαζόμενους στους χώρους του 

google_office
Την εξαγορά ενός κτηριακού συγκροτήματος στο Λονδίνο, όπου στεγάζεται μέρος των γραφείων της έναντι ποσού 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, ανακοίνωσε η Google, σε μία περίοδο που η τηλεργασία ανθεί λόγω της πανδημίας.


Παράλληλα, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός κατασκευάζει ένα νέο χώρο άνω των 90.000 τ.μ. στο King’s Cross. Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δύο ετών.

Χάρη στην απόκτηση αυτών των γραφείων, τα οποία έως σήμερα ενοικίαζε, «η Google θα έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί 10.000 εργαζόμενους στους χώρους της στη Βρετανία, περιλαμβανομένου του νέου σχεδίου του King’s Cross», ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία σε ένα δελτίο τύπου.

Η Google απασχολεί, μέχρι στιγμής, περισσότερους από 6.400 ανθρώπους στη χώρα, εκ των οποίων σχεδόν 700 που προσέλαβε τον περασμένο χρόνο.

Θα υπάρξουν ακόμη και στεγασμένοι εξωτερικοί χώροι

Μετά την «έκρηξη» της τηλεργασίας με την πανδημία, αυτή η αγορά στο Σεντ Γκιλς, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας, «μαρτυρά τη συνεχή εμπιστοσύνη της Google στο γραφείο ως μέρος συνεργασίας και σύνδεσης από κοντά», σύμφωνα με το δελτίο τύπου.



Κλείσιμο
Η καλιφορνέζικη εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει «πολλά εκατομμύρια λίρες» για την ανακαίνιση του συγκροτήματος, με «νέους χώρους συνεργασίας» που θα μπορούν να διαρθρωθούν με διαφορετικούς τρόπους, βάσει των αναγκών, όπως επίσης στεγασμένους εξωτερικούς χώρους «για να μπορεί κανείς να εργαστεί στον καθαρό αέρα».

Αυτό το συγκρότημα που περιλαμβάνει τρία κτίρια και περιβάλλει μια κεντρική δημόσια πλατεία σχεδιάστηκε από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Ρένζο Πιάνο. Φιλοξενεί και άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θα επηρεαστούν από την αλλαγή του ιδιοκτήτη.

Η επένδυση που ανακοινώθηκε σήμερα «είναι μια σημαντική ψήφος εμπιστοσύνης στη Βρετανία ως τεχνολογικό πόλο πρώτης γραμμής» και «την απόδειξη ότι η χώρα παραμένει μία από τις ελκυστικότερες περιοχές παγκοσμίως για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους», χαιρέτισε ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, με μήνυμά του στο Twitter.



Ειδήσεις σήμερα:

Από μία κλωστή κρέμεται ο γάμος του Κρις Νοθ - Η Τάρα Γουίλσον «πέταξε» τη βέρα της


«Ήταν πολύ χαρούμενος για τη Ferrari»: Τι είπε για τον Τζώρτζη Μονογυιό ο τελευταίος που τον είδε πριν το τροχαίο


Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες, πού θα φθάσει ο υδράργυρος έως και 16 βαθμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης