ΗΠΑ: Έξι νεκροί από την κατάρρευση αποθήκης της Amazon στο Ιλινόις

ΗΠΑ: Έξι νεκροί από την κατάρρευση αποθήκης της Amazon στο Ιλινόις

45 μέλη του προσωπικού κατάφεραν να βγουν από το κτίριο, εκ των οποίων ένα χρειάστηκε να διακομιστεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο της περιοχής για περίθαλψη

amazon_afp
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε αποθήκη του κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων που έπληξαν το κεντρικό και το νότιο τμήμα των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ο επικεφαλής του πυροσβεστικού σώματος της Έντουαρντσβιλ (Ιλινόι), όπου βρίσκεται το κτίριο.

«Επιβεβαιώσαμε πως 45 μέλη του προσωπικού κατάφεραν να βγουν από το κτίριο, εκ των οποίων ένα χρειάστηκε να διακομιστεί αεροπορικώς σε νοσοκομείο της περιοχής για περίθαλψη, ενώ έξι σκοτώθηκαν», ανέφερε ο Τζέιμς Γουάιτφορντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στην πόλη 25.000 κατοίκων διευκρίνισε εξάλλου ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης τερματίστηκε νωρίτερα χθες και πως πλέον η έρευνα πέρασε στη φάση της αναζήτησης πτωμάτων.

Multiple workers trapped after collapse at Amazon warehouse


Η ανακοίνωσή του αυτή αφήνει να πλανάται η ανησυχία πως ο απολογισμός των θυμάτων της κατάρρευσης θα γίνει ακόμη πιο βαρύς τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Η επιχείρηση αναμένεται να διαρκέσει άλλες τρεις ημέρες.

Μεγάλο μέρος της οροφής της εγκατάστασης λείπει· τοίχοι μέσα στο κτίριο έχουν καταρρεύσει.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος της Άμαζον εξέφρασε στο Γαλλικό Πρακτορείο «βαθιά θλίψη» για την «είδηση πως μέλη της οικογένειάς μας (σ.σ. του προσωπικού της επιχείρησης) έχασαν τη ζωή τους» εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων στην Έντουαρντσβιλ.

«Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υποστήριξη στους υπαλλήλους μας και στους εταίρους μας στην περιοχή», διαβεβαίωσε η ίδια.

Ο –ακόμη προσωρινός– απολογισμός των θυμάτων των ανεμοστρόβιλων και των σφοδρών βροχοπτώσεων που έπληξαν πέντε αμερικανικές πολιτείες έχει φθάσει πλέον τους τουλάχιστον 83 νεκρούς. Εκφράζονται φόβοι πως θα ξεπεράσει τα 100 θύματα.

Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ

Η διασπορά της Όμικρον δεν μπορεί να ανασχεθεί με ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λέει ιολόγος

Ο Τσίπρας συνάντησε τον Ρότσα στην Ηγουμενίτσα: «Είχα τη φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης