Ρόμπερτ Κέλι: Ένοχος για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων ο τραγουδιστής του χιτ «I Believe I Can Fly»

Ρόμπερτ Κέλι: Ένοχος για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων ο τραγουδιστής του χιτ «I Believe I Can Fly»

Δικαζόταν για εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, απαγωγή, διαφθορά και καταναγκαστική εργασία για την περίοδο από το 1994 έως το 2018

robert-kelly
Ο πρώην σταρ της R&B, Ρόμπερτ Κέλι, κρίθηκε  ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων, όπως αυτό της διαχείρισης επί χρόνια ενός «συστήματος» σεξουαλικής εκμετάλλευσης νεαρών γυναικών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων.

Ο 54χρονος τραγουδιστής, γνωστός από την παγκόσμια επιτυχία του "I Believe I Can Fly", κρίθηκε επίσης ένοχος από τους ενόρκους του ομοσπονδιακού δικαστηρίου του Μπρούκλιν για το έγκλημα της «σωματεμπορίας».

Ο Ρόμπερτ Κέλι δικαζόταν εδώ και έναν και πλέον μήνα συγκεκριμένα για εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, απαγωγή, διαφθορά και καταναγκαστική εργασία για μια περίοδο από το 1994 έως το 2018.

R. Kelly - I Believe I Can Fly (LP Version)

Στους 11 ανέρχονται οι κατήγοροι του μουσικού, εννέα γυναίκες και δύο άντρες, οι οποίοι αποκάλυψαν σκηνές ντροπής και σεξουαλικής βίας σε βάρος τους.

Κλείσιμο
Οι ακροάσεις της πολύκροτης δίκης διήρκησαν έξι εβδομάδες, ενώ η ανακοίνωση της ποινής αναμένεται στις 4 Μαϊου.

Θεωρείται πιθανή η επιβολή ισόβιας κάθειρξης.

Οι εισαγγελείς προσάπτουν στον Κέλι την εκμετάλλευση των θυμάτων του, με όχημα τη φήμη και την οικονομική του επιφάνεια. Συγκεκριμένα, ο μουσικός κατηγορείται γα παραπλάνηση των θυμάτων του, στα οποία, όπως καταγγέλλεται, υποσχόταν καριέρα στον χώρο του τραγουδιού.

Στα θύματά του περιλαμβάνονται και ανήλικοι που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση από τον Κέλι την περίοδο που δεν είχαν συμπληρώσει τα 18 έτη.

Ο τραγουδιστής κατηγορείται, επίσης, και για παραβίαση του νόμου περί trafficking.

Σε αντίθεση με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, όπως συνέβη με τον κωμικό Μπιλ Κόσμπι και την κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν, τα περισσότερα θύματα του Κέλι ήταν μαύροι.

Όταν διαβάστηκε η ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο Κέλι καθόταν στην αίθουσα, με τις εκφράσεις του να μην μπορούν να γίνουν αντιληπτές λόγω της μάσκας που φορούσε.

Εντύπωση προκάλεσε η αποκάλυψη γυναίκας, σύμφωνα με την οποία ο Κέλι την είχε φυλακίσει με τη βία και τη βίαζε. Μετά τη δικαστική απόφαση, η γυναίκα έγραψε ότι κρυβόταν για καιρό από τον Κέλι λόγω απειλών που είχε εξαπολύσει εναντίον της μετά τις αποκαλύψεις.

Η απόφαση του δικαστηρίου έρχεται 13 χρονιά μετά την αθώωση του Κέλι σε δίκη στο Ιλινόι για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Ωστόσο, το 2019 άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας νέες κατηγορίες για σεξουαλική βία. 

Ειδήσεις σήμερα:

Αρκαλοχώρι: Oλόκληρο τo χωριό καταστράφηκε από τον σεισμό

Μέρκελ: «Να πρoχωρήσουμε γρήγορα στον σχηματισμό κυβέρνησης»


Καιρός σήμερα: Ενίσχυση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο - Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας από Τρίτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης