Οδηγός φορτηγού παρέσυρε και σκότωσε νωρίς σήμερα νωρίς το πρωί συνδικαλιστή που απεργούσε έξω από κατάστημα μεγάλης αλυσίδας σουπερ-μάρκετ στην πόλη Νοβάρα, στη βορειοδυτική Ιταλία.
Το θύμα ήταν 37 ετών, Ιταλός με καταγωγή από το Μαρόκο. Συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση έξω από το εν λόγω κατάστημα και μαζί με άλλους συναδέλφους του προσπάθησε να μπλοκάρει την πύλη εισόδου των προμηθευτών.
Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες, ο δράστης θέλησε να εισέλθει στο εσωτερικό του πολυκαταστήματος παρά το μπλόκο. Δημιουργήθηκε ένταση και με το φορτηγό του παρέσυρε τον συνδικαλιστή για τουλάχιστον 20 μέτρα. Μετά από λίγα λεπτά, ο 37χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, πριν ακόμη γίνει δυνατό να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Ο οδηγός του φορτηγού τραυμάτισε άλλους δυο εργαζόμενους και στην συνέχεια προσπάθησε να απομακρυνθεί. Μετά από λίγο συνελήφθη σε κοντινό αυτοκινητόδρομο από τους καραμπινιέρους.
Τα ιταλικά συνδικάτα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για να διαμαρτυρηθούν για το τραγικό συμβάν και να ζητήσουν την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου, αποφεύγοντας κινήσεις που μπορεί να ευνοήσουν την αύξηση της έντασης.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα φέρει το μέλλον, μπορούμε όμως να είμαστε όσο γίνεται πιο ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι με έναν απλό προληπτικό έλεγχο που θα μας δώσει πολύτιμες απαντήσεις για τη γονιμότητά μας.