Γερμανία - Κορωνοϊός: Δεν αναμένουμε σκληρό lockdown τον χειμώνα, λέει o επικεφαλής της καγκελαρίας

Γερμανία - Κορωνοϊός: Δεν αναμένουμε σκληρό lockdown τον χειμώνα, λέει o επικεφαλής της καγκελαρίας

Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός τέταρτου κύματος

Germany_pandemic
Δεν θα υπάρξει τέταρτο κύμα κορωνοϊού τον χειμώνα και ανάλογο του περυσινού σκληρού lockdown λόγω της πρoόδου που έχει σημειωθεί στην καταπολέμηση της πανδημίας τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμά ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) υπουργός Καγκελαρίας Χέλγκε Μπράουν.

«Lockdown με τη μορφή που είχαμε τον περασμένο χειμώνα δεν περιμένω. Ελπίζω ότι μέχρι τον χειμώνα θα έχουμε έναν πληθυσμό εμβολιασμένο σε μεγάλο βαθμό. Το φθινόπωρο το ερώτημα δεν θα είναι πλέον εάν υπάρχουν αρκετά εμβόλια, αλλά εάν έχουν εμβολιαστεί αρκετά άτομα. Το στόχο να μπορέσουμε να προσφέρουμε σε όλους εμβόλιο το καλοκαίρι θα τον επιτύχουμε», δήλωσε σήμερα στα δίκτυα RTL και n-tv.

Τον κίνδυνο ενός τέταρτου κύματος του κορωνοϊού δεν θέλησε πάντως να τον αποκλείσει εντελώς και παρέπεμψε στην μετάλλαξη Δέλτα, η οποία εξαπλώνεται στη Βρετανία, όπου ο αριθμός των νέων λοιμώξεων εκεί διπλασιάστηκε μέσα σε έντεκα ημέρες.

«Ο αριθμός των λοιμώξεων θα μπορούσε να αυξηθεί (και στη Γερμανία) ξανά το φθινόπωρο. Το αν θα είναι πραγματικά ένα νέο τέταρτο κύμα κορωνοϊού εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που εμβολιάζονται στη Γερμανία. Εάν μπορέσουμε να επιτύχουμε ποσοστό εμβολιασμού 80%, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άλλο σημαντικό κύμα κορψωνοϊού», δήλωσε ο Χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός.


Ειδήσεις σήμερα 

Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν την Αττική: 48 χιλιοστά σε 40 λεπτά στο Περιστέρι - Κακοκαιρία και το Σαββατοκύριακο 

Κορωνοϊός - Ανησυχία για τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη στην Ελλάδα: «Είναι μεταδοτική, μοιάζει με τη βρετανική», λέει ειδικός 

Επίθεση με τσεκούρι στη ΔΟΥ Κοζάνης: Ομόφωνα ένοχος ο 45χρονος δράστης 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης